Ubisoft AI aracı, otomatik olarak video oyunu diyaloğu oluşturuyor

Ubisoft AI aracı, otomatik olarak video oyunu diyaloğu oluşturuyor

Ubisoft AI aracıı ile artık otomatik olarak oyun diyaloğu oluşturmak mümkün. ChatGPT ile başlayan yeni dönemde bu tarz içerikler artmaya başladı. İşte tüm detaylar.

İyi bir açık dünya oyunu, oyuncunun kendini kaptırmasına sebep olacak küçük ayrıntılarla doludur. Anahtar unsurlardan biri, arka plan konuşmasıdır. Duyduğunuz her bir diyalog parçası oyunun yaratıcıları tarafından ayrı ayrı yazılmalıdır. Ancak ChatGPT’nin gelmesi ile şimdi bu iş daha kolay bir hale geldi denebilir. Assassin’s Creed ve Watch Dogs gibi popüler açık dünya oyun serilerinin yapımcısı Ubisoft, ilk kabuk taslaklarını oluşturan bir makine öğrenimi aracı olan Ghostwriter ile bu süreci kolaylaştırmayı umuyor. Ghostwriter’ı kullanmak için anlatı yazarları, yaratmak istedikleri etkileşimin karakterini ve türünü girecekler. Araç daha sonra yazarların gözden geçirmesi için her biri biraz farklı iki seçeneğe sahip varyasyonlar üretecek. Yazarlar taslaklarda düzenlemeler yaptıkça Ghostwriter güncellenecek ve ideal olarak ileriye doğru daha özel seçenekler üretecek.

Ubisoft AI aracı, otomatik olarak video oyunu diyaloğu oluşturuyor

Buradaki fikir, oyun yazarlarına büyük şeylere odaklanmak için zaman kazandırmak. Ubisoft bir video yayınında “Ghostwriter, tekrar eden bir görevi daha hızlı ve etkili bir şekilde tamamlamalarına yardımcı olmak için anlatı ekipleriyle el ele yaratıldı ve onlara oyunların anlatısı, karakterleri ve ara sahneleri üzerinde çalışmak için daha fazla zaman ve özgürlük verdi” ifadelerini kullandı.

Redmi Note 12 Turbo hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor