Far Cry 5, gerçek dünya ile birebir aynı olacak

far cry 4

Ubisoft’un en köklü serilerinden biri olan Far Cry, yeni oyunuyla bir kez daha konsol ve PC’lerimize konuk olacak. Son Far Cry oyunu, taş devrinde geçmiş ve bu durum bazı soru işaretlerini de beraberinde getirmişti. Ubisoft’un serinin dinamizmini değiştirebileceği iddia edilmiş ve Primal tarzındaki yapımlara devam edilebileceği belirtilmişti. Neyse ki serinin özüne dönmesi pek de uzun sürmedi. Ubisoft, E3 2017 ile birlikte Far Cry 5 hakkındaki ilk bilgileri su yüzüne çıkardı. 2018’in hemen başında satışa sunulması planlanan Far Cry 5’in tanıtımı biraz erken olmuştu. Hala çıkışına 3 aylık bir süre olan Far Cry 5 ile ilgili video ve görseller yayınlanmaya devam ediyor.

Ubisoft, FarCry 5 için yoğun mesai yapıyor

Ubisoft genel olarak açık dünya temalı oyunlarında, oyunun geçtiği mekanları tam anlamı ile sanal dünyaya aktaramıyor. Özellikle Assassin’s Creed serisinde bu duruma birçok defa tanıklık ettik.

Fakat bu durum Far Cry 5 ile değişecek gibi görünüyor. Zira oyun için yayınlanan yeni videoda, Montana bölgesindeki her bir detayın birebir oyuna aktarıldığından bahsediliyor. Ubisoft, işi o kadar ciddiye almış ki internetten ya da bazı arşivlerden bulduğu fotoğraf ve videoları kullanmak yerine, direkt olarak Montana bölgesine gidip tüm ayrıntıları, detaylarına kadar incelemiş.

Lafı daha fazla uzatmadan, sizleri Far Cry 5 için yayınlanan yeni tanıtım videosu ile başbaşa bırakalım.

Sony, PS3 yazılımını güncelledi