Uber ses kaydı özelliği alıyor: Bu güncelleme çok tartışılır

Uber ses kaydı özelliği

Uber ses kaydı özelliği uygulama dünyasına bomba gibi düştü. Özellikle son dönemlerde yaşanan gasp ve adam öldürme gibi olaylar şirketi yeni önlemler almaya mecbur bıraktı. İşte konuyla ilgili merak edilenler.

Dünyanın en büyük taksi hizmeti sistemleri içerisinde yer alan Uber, ses kaydı özelliği ile kullanıcıların karşısına geçti. Araç çeşitliliği ve bazı olanaklar sayesinde kullanıcılara cazip gelen bu uygulama şaşırtan ilginç özellikleri ile karşımıza çıkıyor. Bu yeni özellik sayesinde artık sürücüler ve yolcular daha emniyetli olacak.

Uber ile ilgili gelen ilk özellik emniyet kemeri hakkında. Sürücülere emniyet kemeri uyarısı yapılacak ve böylece sürücüler ses kaydı almaya başlayabilecek. Bu sayede sürücünün ses kaydı aldığı anlaşılmayacak. Bu özellik henüz deneme aşamasında.

Uber ses kaydı özelliği can güvenliği sağlayacak

Ses kaydı özelliği ile birlikte sürücüler güvenlik seti içerisinde yer alan sesi kaydet butonunu seçecek. Bu butona bastıktan sonra araç içerisindeki bütün konuşmalar kayıt altına alınacak. Böylece sürücüler ve yolcular arasında yaşanan problemler daha şeffaf bir şekilde çözülecek.

Uber ses kaydı özelliği

Özellikle Latin Amerika ülkelerinde çok fazla gasp ve adam öldürme olayları yaşanıyor. Bunun önüne geçmek isteyen şirket ses kaydı özelliğini kullanıcılarla paylaştı. Bu özellik ile birlikte sesi kaydedip daha sonradan inceleme altına alabilirsiniz. Böylece herhangi bir gasp durumunda suçluların yakalanması daha da kolaylaşacak. Uber ses kaydı özelliği büyük bir can güvenliği sağlayacak.

Uber ve Mastercard’tan özel iş birliği

2022 yılının başlarından itibaren ABD’de kullanıma sunulacak olan bu yeni özellik aynı zamanda rotadan çıkıldığında da aktif hale gelecek. Eğer belirlediğiniz rotanın dışına çıkarsanız Uber tarafından bir mesaj alırsınız. Bu mesajda her şeyin yolunda olup olmadığı soruluyor. Peki siz bu yeni özellikler hakkında ne düşünüyorsunuz?