Uber yolcuları ses kaydı yapabilecek

uber yolcuları

Uber yolcuları yakında şoförden rahatsız olduklarında ve kendilerini tehdit altında hissettiklerinde uygulama içinden ses kaydı yapabilecek.

Uber’in Brezilya’da ve Meksika’da teste aldığı yeni özellik sayesinde yolcular şoförün onlara saldırgan, saygısız veya tehditkar davranması halinde, yaşanan tartışmaları, arabadaki ortamı ses kaydı altına alabilecek.

Uber yolcuları kavgaları ve tartışmaları kayıt altına alacak

Bu kayıtlar, eğer kullanıcı tercih ederse, anında veya yolculuk bitiminde Uber yönetimine iletilecek. Uber bu sayede, şoförlerin yolculara saldırmasının önüne geçmeye çalışıyor. Çok sık görülmese de geçmişte bazı şoförlerin özellikle kadın yolculara saldırdığı, tecavüz ettiği hatta öldürdüğü vakalar yaşandı.

Öte yandan bu ses kayıtları “gizli” dosyalar olacak ve ne şoförler ne de yolcular dosyaları dinleyemeyecek. Herhangi bir şikayet anında kayıtlar Uber yetkilileri ve mahkemenin emriyle güvenlik görevlileri tarafından dinlenebilecek.

Ses kaydı özelliğinin açıldığı şehirlerde kullanıcılar uyguluma üzerinden uyarılacak ve bilgilendirilecek. Özelliğin test edilmesinin ardından özellikle ilk olarak ABD şehirlerinde hayata geçmesi bekleniyor. ABD’de genellikle mülteciler tarafından tercih edilen Uber şoförlüğünde, kültüren farklılıklar nedeniyle ciddi tartışmalar yaşanabiliyor.

Google Stadia çıkışında resmen çuvalladı!

Ancak saldırı mağduru olanlar sadece yolcular olmayabiliyor. Bazen de şoförler yolcuların saldırısına uğrayabiliyor. Uber bu yeni  özelliğin hayata geçmesiyle şoförlerin ve yolcuların birbirlerine karşı daha “sakin” davranmaya özen göstereceğini umuyor.

Hindistan gibi eğitim seviyesi düşük toplumlarda da Uber şoförleri ve yolcular arasında sonucu ölüme varan kavgalar veya tecavüz girişimleri yaşanabiliyor.

uber yolcuları