Apple 2022’de iPhone sevkiyatlarını %30 artıracak

Apple 2022'de iPhone sevkiyatlarını %30 artıracak

Güney Kore bileşen endüstrisinden gelen raporlar, Apple için 2022’nin ilk yarısında iPhone sevkiyatlarını 2021’e kıyasla %30 artırmaya karar vererek 300 milyon adetlik yıllık sevkiyat hedefine meydan okuduğunu gösteriyor. İşte detaylar.

Kaynaklar, Apple’ın 2022’nin ilk yarısı için iPhone sevkiyat hedef değerinin 170 milyon adet olarak belirlendiğini ve bunun bu yılki 130 milyon adetten %30 daha yüksek olduğunu belirttiğini söylüyor. Digitimes’a göre, ani artışa ayak uydurmak için, ana bileşen şirketlerine arz ve talep planlarına uyum sağlanmasına gerekli. Apple bu yıl çip krizi nedeniyle iPhone cihaz sevkiyatlarında problem yaşadı ancak bu durum yakında değişebilir.

Apple 2022'de iPhone sevkiyatlarını %30 artıracak

Bununla birlikte, endüstride hala baş gösteren küresel yarı iletken kıtlığı göz önüne alındığında, hedef yine de oldukça zor olabilir. Rapor, Apple’ın yavaşlayan taleple karşı karşıya olduğu hakkında daha önceki bir rapora meydan okuma niteliğinde. Sonuç olarak şirket bileşen tedarikçilerine daha önce belirtildiği kadar çok birim sipariş etmeyebileceğini söylüyor.

Şu anda, iPhone 13‘ün popülaritesi Kuzey Amerika da dahil olmak üzere küresel pazarda yükseliyor, ancak mevcut arz hala yetersiz ve bu da aylarca süren teslimat gecikmelerine neden oluyor. Üretimdeki artış talebi karşılamaya yardımcı olacaktır. Şirket yeni yıl için planlarını artırmış durumda. Ancak devam eden çip krizi yüzünden bu planlar ne kadar gerçekçi olabilecek onu da bekleyip göreceğiz.

NASA roketleri gücünü yeni bir şirketten alacak: SpaceX rakibi olacak