Twitter kendine abone olmadığından çöktü! Nasıl olabilir?

twitter

Twitter dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri. Milyonlarca kullanıcı her gün milyonlarca tweet atıyor. Ancak dün siteye 45 dakika kadar erişim sağlanamadı. Kullanıcılar API hatasıyla karşılaştı. API hatası ilginç spekülasyonlara neden oldu. İşte detaylar…

Twitter‘da dün problem yaşandı. Kullanıcılar tweet atamadı, anasayfalarına ulaşamadılar, resimler görünmedi, bir süre sonra da site açılmamaya başladı. Ekranda “{“errors”[{“message”:”Your current API plan does not include access to this endpoint, please see https://developer.twitter.com/en/docs/twitter-api for more information”,”code”:467}]}” hatası çıktı. 45 dakika sonra sorun düzeldi ve site düzgün şekilde çalışmaya başladı.

Siteye girmeye çalışınca ekranda çıkan koddan API’de sorun olduğu anlaşıldı. Şirketin CEO’su Elon Musk’ın açıklamasına göre platform kırılgan yapıya sahip ve küçük bir API değişikliğinden dolayı problem yaşandı. Musk, kodun yeni baştan yazılması gerektiğini belirtti. Ancak bu durum platformun API’ye erişim için ücret alma kararından sonra yaşandı. Teknoloji gazetecisi olan Paris Martineau, Twitter’ın kendi hizmetlerinin, ücretsiz API’ye erişimi sonlandırdığı için bozulduğunu savundu. Yazılımcı olduğunu belirten bazı kullanıcılar da Martineau’nun açıklamasını destekleyen mesajlar paylaştı.

Söz konusu problem kullanıcılar arasında Twitter kendine abone olmadığından sorunlar yaşıyor esprilerine de neden oldu.

twitter

İşten çıkarma operasyonunun ikinci dalgası başladı

Şirketi satın aldıktan hemen sonra büyük bir işten çıkarma operasyonu başlatan Elon Musk, şirkette yer alan bazı eşyaları da satışa çıkarmıştı. Görünüşe göre şirkette işten çıkarma operasyonunun ikinci dalgası da başladı.

Geçtiğimiz günlerde işten çıkartılan kişilere bir e-posta gitti ve karar kendilerine tebliğ edildi. Şirket el değiştirmeden önce 7.500 çalışana sahipken, şimdi bu sayının 2.000 kişinin altına düştüğü ifade ediliyor. Bazı kişiler ise önümüzdeki dönemlerde bunun çok ciddi bir sorun haline gelebileceğini söylüyor.

Facebook Reels’ların süresini uzatıyor