iPhone uygulama hatası sorunu yaşanıyor

iPhone zammı

iPhone uygulama hatası vermeye başladı. Sadece iPhone’larda değil iPad’lerde de uygulama sorunları yaşanmaya başlandı.

Akıllı telefon kullanıcılarına cihazları için yapılacak en büyük kötülüklerden biri herhalde uygulamalara ulaşamamaları olacak. iPhone kullanıcıları öğle saatlerden itibaren bu sorunu yaşamaya başladı. Henüz firma tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken ortaya atılan bazı iddialar da bulunuyor. Bu arada sadece iPhone uygulama hatası iPad’lerde de yaşanıyor.

Birçok sorunun Facebook tarafından kaynaklandığını söylüyor. Facebook’tan bir geliştiriciye göre FB SDK Core Kit adındaki Facebook kütüphanesindeki bir hata nedeniyle iOS ve iPadOS cihazlardaki tüm uygulamalar açılmamaya ve çökmeye başladı. Yani sorunun asıl kaynağı Facebook olarak iddia ediliyor.

iPhone uygulama hatası sorunu yaşanıyor

Bu arada bu sorun her uygulamada yaşanıyor. Firmanın kendi uygulaması olan Apple Music’de de yaşanıyor. Uygulamaları ısrarlı bir şekilde kapatıp açtığınızda uygulamaya erişme şansınız var. Ancak uygulamaların içerisinde de aynı sorunla karşılaşabiliyorsunuz. Uygulamaların sitelerine bağlanırken dahi sorun yaşanabildiği oluyor.

Erişim sorunu yaşayan uygulamaların arasında Facebook’un kendisi, Twitter, Tinder, PUBG Mobile, TikTok, Spotify, Booking, Pinterest gibi global uygulamalar ve Getir, BiTaksi, Enpara gibi yerel uygulamalar da yer alıyor.

Bunun ile beraber her geçen saat uygulamaların bir süre sonra açılma durumları yaşanıyor. Ancak uygulama tekrar kapandığında en baştan başlamak zorunda kalıyorsunuz. Bazı kullanıcılar düzeldiğini söylese de çoğu kullanıcı sorunu yaşamaya devam ediyor. Siz de ihtimale karşı sorun yaşıyorsanız öncelikle cihazınızı kapatıp açmanızda fayda var.

XPG Primer Gaming Mouse ile düşmanlarınızı öteki tarafa postalayın!