Türkiye’deki suriyelilere yapılan harcama ortaya çıktı: Bakanlık açıkladı

Türkiye'deki suriyelilere yapılan harcama

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamalar ile birlikte, Türkiye’deki Suriyelilere yapılan harcama ortaya çıktı. Rakam dudak uçuklatacak cinsten diyebiliriz.

Sınırlarını sonuna kadar açan Türkiye’deki Suriyelilere yapılan harcama net olarak ortaya çıktı. Büyük bir savaştan kaçan ve Türkiye’ye gelen Suriyeliler, genellikle devlet yardımlarından faydalandı. Avrupa ise mültecilere yardım sözü vermesine rağmen ne yazık ki yapılan yardımlar çok az seviyede kaldı. Bu durum tüm yükün Türkiye tarafından kaldırılmasına neden oldu.

Özellikle artan kur fiyatları nedeniyle, teknolojik aletler başta olmak üzere her şey ciddi oranda pahalılaştı. Ekonomik durumda meydana gelen problemler giderek büyüdü. Böyle durumlarda genellikle ülkedeki mültecilere karşı alınan tavır sertleşir. Bakanlık tarafından yapılan Türkiye’deki Suriyeli sayısı ve bunlara ödenen yardımlar muhtemelen bu öfkeyi biraz daha artıracak.

Türkiye’deki Suriyeliler yardımlardan büyük pay alıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Türkiye’de yaklaşık olarak 3 milyon 638 bin 288 Suriyelinin olduğu açıklandı. Bunlar Türkiye tarafından kayıt altına alınan kişilerin sayısı. İşin aslına bakarsak kayıt altında olmayan Suriyeli sayısı da bir hayli fazla.

Türkiye'deki suriyelilere yapılan harcama

Hem kayıt altında olan hem de kayıt altına alınmayan Suriyelilere yapılan yardımlar, 40 milyar dolar seviyelerine kadar ulaştı. Bunun yüzde 92 gibi bir bölümü Türkiye tarafından karşılandı. Mevcut kur ile hesaplandığında, Suriyelilere yapılan yardımın 312 milyar TL olduğu ortaya çıkıyor. Bu rakam Türkiye’nin ekonomik durumu ile değerlendirildiğinde gerçekten de ciddi bir seviyede.

Avrupa tarafından henüz doğru düzgün bir yardım yapılmaması durumun boyutlarını daha kötü hale getiriyor. Bakanlık verileri düzenli olarak online üzerinden yayınlanıyor. Peki siz bu yardımların büyüklüğü ile alakalı ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.