Twitter yeni anket özelliği ile tepki çekti

IBM, X platformdaki reklamlarını şimdilik askıya aldı. İşte tüm detaylar.

Popüler sosyal medya platformu Twitter’a getirilecek yeni anket özelliği Twitter kullanıcılarını ikiye böldü.

Twitter yeni anket özelliği ile tepki çekti. Twitter, oylama sistemine büyük bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Şirketin CEO’su Elon Musk, sadece doğrulanmış hesapların platformdaki anketlerde oy kullanmasına izin verileceğini duyurdu. Bu büyük bir adım, işte tüm detaylar.

Elon Musk, sadece doğrulanmış hesapların anketlerde oy kullanmaya uygun olacağını, değişikliğin 15 Nisan’da yürürlüğe gireceğini duyurdu. Bu hamle, platformu yapay zeka botlarıyla istila eden bir ilerlemenin ortaya çıkması nedeniyle duyuruldu. Ancak bu, bir ücret karşılığında erişilebilecek tek özellik değil.

Twitter değer kaybetti! İşte şaşırtıcı rakam

Tesla ve SpaceX‘in CEO’su, sadece doğrulanmış hesapların Twitter’ın Size Önerilenler listesinde yer alabileceğini söyledi. Başka bir deyişle, yalnızca doğrulama işaretleri olan kullanıcıların tweetleri Twitter Size Önerilenler sayfanıza taşınacak. Bu değişiklik, platformda bazı geri bildirimler aldı, ancak Twitter şu anda bu konuda herhangi bir soruya yanıt vermedi.

Twitter beklenen özelliği sundu: Artık gizli saklı yok

Twitter yeni anket özelliği ile tepki çekti

Resmi tweetinde Elon Musk, “15 Nisan’dan itibaren, yalnızca doğrulanmış hesaplar Size Önerilenler’de yer alabilir. Gelişmiş yapay zeka bot sürüleriyle mücadele etmenin tek gerçekçi yolu budur. Aksi takdirde umutsuz bir savaşın kaybedeni oluruz. Anketlerde oy kullanmak için de doğrulama gerekecek.” dedi ve “Tahminim, bu güvenebileceğiniz tek platform olacak” diye ekledi. Bu oldukça iddialı bir söylem.

Twitter gizli VIP listesi açıklandı

Twitter, yapay zeka botlarına karşı önlem almak için bu hamleyi yaparken, bu kararın diğer kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacağı merak ediliyor. Bu değişikliğin yaratacağı etkiler ve doğrulama işaretinin nasıl kazanılacağı hakkında daha fazla ayrıntı henüz açıklanmadı. Ancak, doğrulanmış hesapların artık platformdaki öne çıkan kişiler olacağı ve anketlere katılabileceği bir gerçek olarak kalacak. Twitter yeni anket özelliği ile tepki çekti.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 için kolları sıvadı