Windows 12 söylentileri iyiden iyiye dillendirilmeye başlandı

Windows 11 güncellemesi

İşletim sistemi dünyasının en önemli ismi olan Microsoft, bir sonraki işletim sistemi olması beklenen Windows 12 üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı.

Windows 12 söylentileri iyiden iyiye dillendirilmeye başlandı. Microsoft’un yakında çıkacağı söylenen Windows 12 işletim sistemi hakkındaki dedikodular tüm hızıyla devam ediyor. Windows 11’in sadece iki yıl önce piyasaya sürülmesinden sonra, şirketin halefi için hazırlıklar yaptığı görülüyor. Windows 12’nin, yapay zeka, hızlı güncellemeler ve gelişmiş güvenlik gibi önemli platform yükseltmeleri getireceği tahmin ediliyor.

Yıllardır Microsoft, Windows platformunu modernleştirmeyi hedefliyor. Windows Core OS, hafif, güvenli ve hızlı bir güncelleme platformu oluşturma girişimiydi. Ancak Microsoft, geleneksel masaüstü PC form faktörleri için bir sürüm çıkarmadı. Son denemelerden biri olan Windows 10X 2021’de iptal edildi.

Windows 7

Microsoft’un planlarına hakim kaynaklar, şirketin CorePC adlı yeni bir proje üzerinde çalıştığını belirtiyor. Bu proje, Windows Core OS ile benzer yeniliklerle Windows platformunu modernleştirmeyi amaçlıyor, ancak önceliği eski Win32 uygulamaları ile uyumluluk sağlamaya veriyor. CorePC, modüler ve özelleştirilebilir bir tasarıma sahiptir. Bu özellik sayesinde Microsoft, farklı özellik ve uygulama uyumluluk seviyeleriyle çeşitli “sürümler” şeklinde Windows’u yapılandırabilir.

Windows 12

Windows 12 söylentileri iyiden iyiye dillendirilmeye başlandı

CorePC’nin, hızlı güncellemeler için salt okunur bölümler oluşturarak daha güvenli bir platform yaratmak üzere state separation kullanması bekleniyor. State separation ayrıca, eğitim sektöründe Chromebook’lara karşı rekabet etmek için gerekli olan daha hızlı ve güvenilir bir sistem sıfırlama işlevselliği sağlıyor. Microsoft’un yaklaşımı, tam Windows masaüstünü modüler, uyarlanabilir bir sistem haline getirerek, ihtiyaç duyulduğunda eski uygulamaları ve iş akışlarını destekleyerek, Windows sürümünü, işletim sistemi boyutu, performans ve özellikler açısından Chromebook’lara rakip hale getirmesine olanak tanıyabilir.

Windows 11

Microsoft, CorePC için “silikon-optimizasyonlu” bir sürüm de keşfediyor. Bu sürüm, yapay zeka yetenekleri ve Apple Silicon ile benzer şekilde dikey entegre donanım ve yazılım deneyimleri üzerinde odaklanıyor. Geliştirilmekte olan yapay zeka destekli özellikler arasında, bağlam farkındalığı, resimlerdeki nesne ve metin tanıma ve belirli yapay zeka işlevleri için özel donanım desteği yer alıyor. Windows 12 söylentileri iyiden iyiye dillendirilmeye başlandı.

Xiaomi Civi 2s özellikleri ilk defa ortaya çıktı