Twitter’a “Anket” özelliği geldi!

twitter anket ozelligi

Geçtiğimiz haftalarda bir söylenti şeklinde basına sızan Twitter Anket özelliği yani Twitter Polls resmileşti ve Twitter, kendi blog sayfasında bu özelliği duyurdu. Twitter Anker özelliği hakkında bilmeniz gerekenler haberimizde.

twitter-anket-ozelligi

300 milyondan fazla aktif kullanıcı sayısına sahip olan Twitter, ülkemizde de yoğun olarak kullanılıyor. Kendine has yapısıyla sadece 140 karakterlik gönderilerle dünyanın en büyük ikinci sosyal ağı olan Twitter, yeni bir özelliğini duyurdu.

Twitter Polls yani Twitter Anketler olarak Türkçe’ye çevirebileceğimiz bu özellik resmi olarak duyurdu. Geçtiğimiz haftalarda bir söylenti şeklinde basına sızan haber böylelikle doğrulanmış oldu.

Twitter Anket özelliği ile her kullanıcı bir Twitter gönderisi şeklinde anket oluşturabilecek. Oluşturulan anketler 24 saat aktif kalabilecek ve sadece 2 seçenekli olabilecek. Anketlerin sorusu, 140 karaktere dahil edilecek ancak seçenekler 140 karakterin dışında tutulacak. Anketlere verilen cevaplar gizli tutulacak. Anket özelliği iOS, Android ve bilgisayar üzerinden kullanılabilecek.

Anket özelliğinin nasıl görüneceği haberimizin görselinde mevcut. İlgili özellik henüz Türkiye’de kullanıma açılmadı ancak birkaç gün içerisinde kullanıma sunulacaktır.

Twitter Anket özelliği dışında bazı farklı özellikler de duyuruldu. Bunlardan bir tanesi ise oldukça sevindirici. Artık bir alıntı yapıldığında bu alıntı sizin 140 karakterlik limitinizi etkilemeyecek. Bir diğeri ise direkt mesaj gönderiminde grup sohbetlerinde 140 karakter sınırının olmaması.

Facebook Kendini Yenilemeye Devam Ediyor