Twitter, toplu bir davayı kapatmak için 800 milyon dolar ödeyecek!

Twitter, toplu bir davayı kapatmak için 800 milyon dolar ödeyecek!

Twitter, 2016 yılında hissedarlar tarafından açılan bir toplu davayı çözmek için 809,5 milyon dolar ödemeyi kabul etti. İşte detaylar.

Yatırımcılar, Twitter’ın şirketin yavaşlayan büyümesini maskelediğin iddia ediyor. Eski CEO Dick Costolo ve kurucu ortaklar Evan Williams ile Jack Dorsey (şu anki CEO) dahil olmak üzere yöneticilerin satış yaptığı iddia ediliyor. Davacılar, Twitter uygulamasında 2015’in başlarında günlük aktif kullanıcıları izlendiğini, ancak yine de aylık aktif kullanıcı rakamlarının rapor edildiğini söyledi. Ancak günlük ölçümlerin sonuçları Twitter’ın sunduğu raporla tutmuyordu.

Twitter, toplu bir davayı kapatmak için 800 milyon dolar ödeyecek!

Açılan davalar sonucunda “Twitter ve adı geçen diğer sanıklara karşı ileri sürülen tüm iddiaların, şirket veya herhangi bir davalı tarafından herhangi bir hata, yükümlülük veya suiistimal kabulü, tavizi veya bulgusu olmaksızın çözüldüğü” belirtildi. Twitter ve davada sanık olarak adlandırılan tüm kişiler, herhangi bir görevi kötüye kullanmadıklarını reddetti. Davada, Twitter ve yöneticileri 1934 Menkul Kıymetler Borsası Yasasını ihlal etmekle suçlandı. Şirket söz konusu davayı anlaşmayla kapatmak için elindeki nakidi kullanmayı plaanlıyor. Şirket davanın kapanması için 800 milyon doların üzerinde bir para ödeyecek. Kazanç raporunda şirket artık, ortalama para kazanılabilir günlük aktif kullanıcıları da raporlamaya başladı. İçerik oluşturucuların ve uygulamanın nasıl para kazandığına dair daha objektif ve doğru sonuçlar sunan günlük sistem davadan sonra da devam edecek.

Razer Strider XXL Hybrid mouse mat ile daha sağlam ve hızlı adımlar mümkün