Twitter Spaces için testler başladı

Twitter yeni doğruluk kontrolü özelliği Birdwatch artık kullanımda

Twitter, Clubhouse benzeri uygulaması Spaces için ilk testlere başladı. Peki Twitter’ın yeni özelliği kullanıcılar tarafından beğenilecek mi? İşte detaylar.

Son günlerde öyle ya da böyle Clubhouse ismini en az bir kere duymuşsunuzdur. Bir süredir iOS platformuna özel olarak hizmet veren bu uygulama sesli grup odaları üzerine kurulu bir yapıya sahip.

Yani siz istediğiniz bir oda açıp, sesli sohbet başlatabiliyorsunuz. Diğer üyeler ise gelip sizin sohbetinizi dinleyebiliyorlar. Ayrıca talep halinde dinleyicilere de söz verebiliyorsunuz. Pek çok ünlü tarafından kullanılmasıyla gündem olan Clubhouse’a üye olmak için de davetiye koduna ihtiyacınız var.

Clubhouse’un kısa zamanda yakaladığı popülarite Twitter gibi sosyal medya devlerinin de ilgisini çekmiş durumda.

Twitter Spaces için testler başladı

Twitter bir süredir Clubhouse tarzı bir yenilik üzerinde çalışıyordu. Sonunda bu yenilik beta haliyle kullanıcıların beğenisine sunuldu. İlk testleri Android platformu üzerinde başlayan Twitter Space’i şimdilik yalnızca mavi tike sahip olan kullanıcılar deneyimleyebilecek.

Testlerin başarılı bir şekilde bitirilmesi halinde uygulama tüm kullanıcıların beğenisine sunulacak. Twitter’ın bu hamlesi sonrasında Clubhouse’un nasıl bir yol izleyeceği ise büyük merak konusu. Çünkü bir tarafta davetiye ile girilebilen bir uygulama varken, diğer yanda herkesin katılabileceği devasa bir dünya var.

Muhtemelen Clubhouse davetiye olayında ısrarcı olmaya devam ederse, Twitter’ın yeni uygulaması Space daha popüler olacaktır.

WhatsApp için yeni bir özellik daha geldi! İşte detaylar