Twitter reklam yasağı için düğmeye bastı

Twitter iOS kullanıcılarına özel güncellemesini sundu

Twitter, Google’da halihazırda hayata geçirilene benzer şekilde, iklim değişikliğiyle ilgili konularda bilimsel fikir birliklerini reddeden reklamlara artık izin vermeyeceğini açıkladı.

Twitter reklam yasağı için düğmeye bastı. Şirket cuma günü yaptığı açıklamada “Reklamlar iklim kriziyle ilgili önemli tartışmaların odağını saptırmamalı” dedi.

Düzenlemenin, iklim değişikliği hakkında yanıltıcı iddialarda bulunan paylaşımlar yapan ve Facebook başta olmak üzere bu yanlış bilgileri yayma amacıyla birleşen grupları ne şekilde engelleyebileceğine dair ise bir bilgi yok.

Twitter reklam yasağı

Dünya günü ile aynı zamana denk gelen duyuru, Avrupa Birliği’nin büyük teknoloji sitelerinin nefret söylemi, yanlış bilgilendirme ve diğer zararlı içerikler açısından daha yakından incelenmesini içeren yasa teklifini kabul etmesinden ise birkaç saat önce yapıldı.

Twitter reklam yasağı

Twitter reklam yasağı için düğmeye bastı

Twitter, önümüzdeki aylarda, kullanıcılarının da katıldığı Hükümetler arası İklim Değişikliği Paneli de dahil olmak üzere, “iklim görüşmelerine güvenilir, yetkili bağlam” sağlamayı nasıl planladığı konusunda daha fazla bilgi paylaşacağını söyledi. Birleşmiş Milletler destekli bilim panelinin iklim değişikliğinin nedenleri ve etkileri hakkındaki raporları, iklim değişikliğini durdurmak için uluslararası müzakerelerin temelini oluşturuyor. Twitter da attığı bu adımla iklim kriziyle ilgili doğru bilgilendirme ve farkındalık oluşturma çabalarına bir katkı sağlamak istediğini belirtiyor.

Twitter reklam yasağı

Şirketin sitesinde halihazırda iklim ile ilgili özel bir başlık bulunuyor ve geçen yıl düzenlenen Birleşmiş Milletler iklim konferansında, iklim değişikliğiyle ilgili yanlış bilgilere karşı koymak için “ön saçmalık” olarak tanımladığı yanlış bilgilendirme konusunu ele alacağını bildirmişti.

James Webb Uzay Teleskobu’nun maliyeti dudak uçuklatıyor