Huawei ambargosu kalkıyor: ABD düğmeye bastı

Huawei yasagi

ABD’li şirketlere de büyük zarar veren Huawei ambargosu hakkında olumlu gelişmeler ortaya çıktı. ABD güvenlik gerekçesiyle Huawei hakkında ambargo kararı çıkardığını söylese bile, asıl problemin ticaret savaşları olduğunu tahmin etmek zor değil. İşte haberimizin detayları.

Dilerseniz Huawei şirketine yapılan ambargoları kısaca hatırlayalım. Öncelikli olarak Google ilk taşı atanlardan oldu. ABD’nin Huawei şirketini ticari kara listeye almasından hemen sonra Google Play Store, Android ve Huawei için yasaklandı. Hemen ardından Intel gibi şirketler de Huawei ile olan bütün bağlarını kesti.

Huawei ambargosu herkese pahalıya patladı

Her ne kadar bu ambargonun sadece Huawei şirketini zor durumda bıraktığı düşünülse bile, işin perde arkasında bütün şirketler zor durumda kaldı. Hatta kısa bir süre önce Google ve Qualcomm gibi şirketlerin ABD’ye Huawei yasağının kaldırılması için baskı yapıldığı söylendi.

Huawei abd mucadelesi

ABD Başkanı Donald Trump katıldığı G-20 zirvesinde konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Huawei ile ilgili güvenlik endişelerinin devam ettiğini söyleyen ABD başkanı, şu an için Huawei ile ilgili bir ambargo gerekçesi kalmadığını ifade etti.“Huawei yeniden ABD şirketleri ile ticaret yapabilir diyen Trump”böylece düğmeye bastı.

ABD ambargosunun tam olarak ne zaman kaldırılacağı bilinmese de, bu haberin alınması büyük mutluluk yarattı. Özellikle de Huawei kullanıcıları Google hizmetlerinden uzak kalmamak için çaba sarfetti. Çin ile ABD görüşmesinde ticaret savaşları ile ilgili bütün konuların halledildiği ifade edildi.

Peki sizce de Huawei şirketi yeniden güç kazanmaya devam edebilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Google Huawei gerginliğinden dolayı 800 milyon kullanıcı kaybedebilir!