Twitter rakibi Bluesky yeni özelliğini dyurdu

Twitter rakibi Bluesky yeni özelliğini dyurdu

Jack Dorsey destekli Twitter rakibi Bluesky, kullanıcıların kimliklerini doğrulamalarının bir yolu olarak Namecheap ile ortaklaşa ücretli bir alan adı hizmeti başlattı. İşte tüm detaylar.

Ekip, Bluesky’yi sürdürülebilir kılma planlarını tartışan bir gönderide bazı açıklamalar yaptı. Twitter platformunda yaşanan reklam sorunlarına gönderme yaparak bir şirket reklamlara güvendiğinde “kullanıcılar ürün haline gelir” ifadelerini kullandı. Bluesky, “kullanıcıların kendi verilerine sahip olabileceği bir protokol oluşturmak” için yola çıktığından, bunun yerine “para kazanmanın diğer yollarını” keşfetmeyi deniyor. Sosyal uygulamanın Twitter tarafından finanse edilen bir proje olarak başladığını, ancak Elon Musk’ın devralmasının ardından web sitesiyle bağlantısını kaybettiğini belirtmekte fayda var.

Twitter rakibi Bluesky yeni özelliğini dyurdu

Reklamlardan kazanmak bir seçenek olmadığından ekip, ücretli hizmetler sunmayı düşündü. Kullanıcılar şu anda zaten Bluesky ile kullanmak üzere özel alan adları ayarlayabiliyorlar. Yeni Namecheap entegrasyonu bunu birkaç dakikadan kısa sürede yapmalarına izin verecek. Merkezi bir doğrulama sistemine sahip olmayan bir Twitter rakibi platform için, bir alan adı kullanmak, kullanıcıların söylediği kişi olduğunu doğrulamasının en iyi yolu. Örneğin ABD Senatörleri, görünüşe göre kimliklerini doğrulamak için senate.gov alan adını kullanacaklar.

Entegre servisi kullanan kullanıcılar, Bluesky içerisinden domain ayarlarını ve konfigürasyonlarını yönetebilecek ve domainlerine gönderilen e-postaları istedikleri bir adrese yönlendirebilecekler. Ayrıca etki alanlarını Bluesky profillerine veya istedikleri herhangi bir URL’ye yönlendirmeyi seçebilirler. Platformdan ayrılmaya veya başka bir kayıt operatörü kullanmaya karar vermeleri durumunda alan adlarını başka bir yere aktarabilirler.

Diablo 4 reklamını ‘karantinayı hatırlatıyor’ diyerek şikayet etti!