Diablo 4 reklamını ‘karantinayı hatırlatıyor’ diyerek şikayet etti!

Diablo 4

İsmi açıklanmayan bir kişi “Cehenneme hoş geldiniz” sloganına sahip reklamı karantina günlerini hatırlattığı gerekçesiyle şikayet etti.

Diablo 4 reklamı, Avustralya’da şikayet konusu oldu. Melbourne’de yaşayan ve ismi açıklanmayan bir kişi, Diablo 4’ün reklamını karantina günlerini hatırlattığı ve çocuklara kötü örnek olduğu sebebiyle Avustralya Reklam Standartları Birimine bildirdi. Söz konusu kişi yaptığı şikayet başvurusunda şunları yazdı: “Cehenneme hoş geldiniz sloganı Melbourne’de iki yıl süren sokağa çıkma, karantina yasaklarını hatırlatıyor. Ayrıca slogan ve şeytan resmi, bir Hristiyan olarak beni rahatsız etti. Çocuklar için de korkutucu, çünkü şeytan görünümlü karakter sanki birine bakıyormuş gibi duruyor. 43 yaşında bir yetişkin olarak çocukların her gün gördüğü bir reklam panosunda, böylesi iğrenç ve rahatsız edici bir reklamın gösterilmesinin uygunsuz olduğunu düşünüyorum.”

Reklam Standartları Birimi şikayeti reddetti ve karantina ile herhangi bir bağlantısının olmadığını belirtti. Reklam Standartları Birimi bununla birlikte Lilith’i de Disney’in Malefiz karakteriyle karşılaştırıp, sorun olmadığını da vurguladı.

Diablo 4

Diablo 4’ün gizemli videosu

Diablo 4 oyuncularının birçoğu henüz senaryoyu bitirmiş değil, bitirenler de hikayenin küçük bir parçasını kaçırdıklarının farkında olmayabilir. Çünkü Credits ekranından sonra çıkan ve sadece bir iki saniye süren süren gizli bir video keşfedildi. Blizzard’ın karakter tasarımcısı Jamir Blanco, Twitter’da yaptığı açıklamada böyle bir videonun olduğunu doğruladı. Bazıları videonun zorluk seviyesine göre çıktığını, bazıları ise oyunu ilk kez bitirdikten sonra çıktığını belirtiyor.

Videoda bir iblisin yüzü görünüyor. Diablo olduğunu söyleyenler var, ancak bu şaşırtmaca da olabilir. Sonuç olarak Diablo’nun geri dönmek için bir nedeni olması gerekmiyor. Blizzard, senaryoya müdahale edip Diablo’yu geri getirebilir. Bazı oyuncular ise Mephisto olduğunu iddia ediyor.

Facebook AB’de reklamlar sunmak için izin almak zorunda kalacak