Twitter önemli bir ismi işten çıkardı

Twitter, Microsoft'u veri kullanım politikasını ihlal etmekle suçluyor

Twitter platformu üzerinde işten çıkarmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda şimdi önemli bir isme daha veda edildi. İşte detaylar.

Twitter işten çıkarmaların artık sona erdiğini söylemişti, hatta bu söylemi dört kez tekrarladılar. Ancak Elon Musk’ın şirketin işgücünde daha fazla kesintiye gittiği ortaya çıktı. The Information’a göre, sosyal medya sitesi Cumartesi akşamı “düzinelerce” çalışanını işten çıkardı. Çıkış, etkilenen personelin sayısını yaklaşık 50 olarak belirledi, Platformer’dan Zoë Schiffer daha sonra bu sayının muhtemelen çok daha yüksek olduğunu söyledi.

Twitter önemli bir ismi işten çıkardı

Cumartesi günü tweet atan Schiffer, “Dün gece gerçekleşen işten çıkarmaların 50’nin çok üzerinde olduğunu ve mühendislik dahil birçok departmanı vurduğunu duydum” dedi.  Ardından ürün müdürü Esther Crawford’un hafta sonu şirketten çıkarılanlar arasında olduğunu ekledi. Crawford’un ayrılışı birkaç nedenden dolayı dikkate değer. Kendisi Musk dışında, “Twitter 2.0″daki en tanınan yüzlerden biriydi. Şirketin Blue’nun yeniden tasarlanmasına liderlik etti ve yaklaşan ödeme platformundaki çalışmaları denetledi. Hatta bir noktada, şirket ofisinin zemininde uyurken çekilmiş bir fotoğrafını bile paylaştı.

Cumartesi sabahı, Revue kurucusu Martijn de Kuijper, işini kaybedenler arasında olduğunu tweetledi. Twitter, bu yılın başında Revue’yu kapatmıştı. Musk, Pazar öğleden sonra erken saatlerde “Umarım iyi bir Pazar geçirirsiniz” diye tweet attı. Geçen yıl şirketi devralmasından bu yana, Twitter’ın tam zamanlı personelinin yüzde 80’inden fazlasını işten çıkardığına inanılıyor.

Google, kendi uygulamalarında bile veri gizliliğini koruyamıyor!