Google’den Microsoft’a Cevap

gggle vs mcrosoft

Bir süre önce Google karşıtı bir kampanya başlatan Microsoft, Scroogled isimli bu kampanya kapsamında; Google’nin kullanıcıların verilerini izinsiz bir şekilde reklam verenler için sattığını insanlara duyuruyordu.

gggle-vs-mcrosoft

Scroogled kelimesi literatüre, “Google’ın insanların internetteki hareketlerini kayıt altına alıp bu verileri en yüksek fiyatı veren reklam verene satmak” şeklinde geçti.

Microsoft’un başlattığı bu kampanya internet üzerinde büyük ilgi görmüştü. Bir süre Microsoft’un ‘biz sizin verilerinizi çalarken siz sakin olun’ şeklinde bir yazı barındıran tişörtler ve bardaklar meydana çıkmıştı. Google ise bu tarz eylemlerden yana olmadığını bir kez daha gösterdi.

Bu olaylar karşısında düşünceleri sorulan Google yetkililerinin verdikleri cevap net ve anlamlı oldu. Google yetkilileri bu konuda, “Microsfot’un son kampanyası hiç şaşırtıcı değil. Giyilebilir bilgisayarlar konusunda rekabet iyice kızıştı.” şeklinde bir konuştu.

Aslında Google burada Microsoft’un yeni teknolojiye ayak uyduramadığını ve basit bir hal aldığını vurgulamak istiyordu. Google yetkililerinin bu sözünden, Microsoft’un teknolojisi ancak bu kadar, onlar giyilebilir teknoloji olarak tişörtlere baskı yapabiliyor, biz ise gerçek bilgisayarlar yaparak insanların bunları giymesini sağlıyoruz demeye çalıştığı anlaşılıyor.