Twitter, mevcut bir özelliği kaldırarak canlı video kalitesini iyileştirdi

Twitter, mevcut bir özelliği kaldırarak canlı video kalitesini iyileştirdi

Twitter Salı günü canlı yayın aracından bir özelliği kaldırdığını duyurdu. Şirket bu hareketiyle video yayın kalitenizi daha iyi hale getirecek. İşte detaylar.

Canlı yayın kalitesini artırmak için gitmesi gereken bir özellik vardı. Buna göre artık, canlı yayına başlamadan önce konukları sesli bir yayına katılmaya davet edemeyeceksiniz. Bu özellik Mart 2020′de eklenmişti, şimdi ise kaldırıldı. Artık canlı yayına geçtiğinizde, yayınınız yalnızca sizi ve çerçevedeki diğer kişileri öne çıkaracak, ancak insanlar yine de sohbette paylaşımda bulunabilecek veya sizinle etkileşim kurabilecek.

Twitter, mevcut bir özelliği kaldırarak canlı video kalitesini iyileştirdi

Twitter, değişikliğin video kalitesini iyileştirmeyi amaçladığını söylese de, şirketin paylaşılan canlı ses için başka bir özelliği olduğunu da belirtmekte fayda var: Clubhouse benzeri Spaces özelliği ses odalarına odaklanan bir özellik. Spaces, Twitter canlı videolara gösterilen ilgilen çok daha fazlasını elde etti. Bu yüzden belki de şirket her ikisini de sunmanın gereksiz olacağını düşündü ve daha fazla ilgiye sahip olan özelliğe odaklanmaya karar verdi. Spaces’deki güncellemelerin ardından canlı yayın videoya da el atıldı. Değişiklik, platformdaki video kalitesini iyileştirmek için bir başka değişikliği de devamında getiriyor. Eylül ayında, platforma gönderilen yeni videoların daha az piksele sahip olacağı duyurulmuştu. Twitter en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından birisi olmasına rağmen farklı özellikler ve ayrıcalıklarla platformunu geliştirmeye devam ediyor. Platform özellikle pazartesi günü yaşanan Facebook çökmesinde hiç bir erişim sorunu yaşatmayarak gündeme oturmuştu.

Ay görevinde kullanılacak aracın testleri devam ediyor: Türkiye Uzay Ajansı açıkladı