YouTube’da 4K Canlı Yayın Dönemi

4K canlı yayın

4K canlı yayın özelliği getiren YouTube bu alanda en büyük rakibi olan Twitch’in önüne geçmeye çalışıyor. Kullanıcılar 4K desteği nedeniyle Twitch’i bırakıp, YouTube’a geçer mi? Twitch, YouTube’un bu hamlesine karşılık verebilir mi? Bu soruların cevaplarını zaman verecek.

YouTube, internet üzerinden canlı yayın konusunda yaşanan rekabette elini daha da güçlendirmek için bu hizmetine yeni özellikler ekledi. Kullanıcılar YouTube üzerinden artık 4K canlı yayın yapabilecek.

YouTube’un canlı yayın servisine getirdiği tek yenilik 4K desteği değil. Kullanıcılar artık isterlerse ve uygun teknik ekipmana sahiplerse YouTube üzerinden 360 derece ve HDR olarak canlı video yayını yapabilecekler.

4K canlı yayın

YouTube, getirdiği bu yeniliklerle internet üzerinden canlı yayın konusundaki en büyük rakibi Twitch’in önüne geçmeye çalışıyor. Twitch’in 4K için gerekli olan bant genişliği altyapısına sahip olmadığı için 4K yayına henüz destek veremediği biliniyor. Öte yandan, Google gibi bir devin kanatlarının altında olan YouTube ise benzer altyapı sorunlarını yaşamaktan çok uzak. Twitch kullanıcıları en fazla 3.5 Mbps’lik canlı yayın yapabiliyorlar. Bu bant genişliği 1080p videolar için yeterli olsa da 4K için en az 10 Mbps gerekiyor.

YouTube bu yeni özelliği ile Twitch’in sahip olduğu canlı yayın yapan kullanıcı kitlesini kendine çekmek için önemli bir adım attı. Bakalım kullanıcılar 4K için Twitch’i bırakıp canlı yayın için YouTube’a geçiş yapacak mı?

Youtube HDR Video Desteğine Kavuştu