Twitter karakter sınırı büyük ölçüde kalkıyor

Twitter mavi tik

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, kullanıcıların oldukça muzdarip olduğu karakter sınırlaması uygulamasını büyük ölçüde kaldıracağını belirtti.

Twitter karakter sınırı büyük ölçüde kalkıyor. Adı Twitter ile anılmaya başladığı günden bu yana popülaritesi artan ve neredeyse her gün bir şekilde haberlere konu olan Elon Musk, şimdi ise Twitter’ın önemli kurallarından birini daha tarihe gömmesiyle konuşuluyor.

Twitter bu özelliğin fişini çekti

Popüler sosyal medya platformunda bir kullanıcının kendisini etiketleyerek sorduğu: “Karakter sınırlamasının 280 karakterden 4.000 karaktere çıkarılacağı iddiaları doğru mu” sorusuna “Evet” şeklinde kısa ve net bir cevap veren ünlü CEO, bu sayede Twitter’ın karakter sınırının neredeyse kalkacağını bizzat kendisi duyurmuş oldu. Nitekim 280 karakter sınırından sonra 4.000 karakterlik sınırlama için neredeyse sınırsız demek daha doğru olacaktır.

Elon Musk, Twitter'ın yeni doğrulama hizmeti hakkında konuştu

Twitter karakter sınırı büyük ölçüde kalkıyor

Hatırlanacağı üzere Twitter’ın ilk halinde bu karakter sınırlaması çok daha katıydı. Kullanıcılara yalnızca 140 karakter kullanmalarının müsaade edildiği o günler, hayatımıza pek çok yeni kısaltma katarken, sınırlamanın 280 karaktere çıkarılması ise sıkıntıların büyük ölçüde çözülmesini sağlamıştı.

Twitter, 1.500 hesabı kaldırdı!

Öte yandan platformda bulunan milyonlarca kullanılmayan hesaba yönelik yeni bir hareket başlatan Musk, tüm bu hesapların belli zaman periyotları halinde silineceğini ve bunun yapılmasının arkasındaki nedenin ise aktif olarak Twitter kullanan kişilerin istedikleri bazı kullanıcı adlarına kavuşabilmeleri olduğunu söyledi.

Bakalım Twitter’ı satın aldıktan sonra genel olarak aykırı tavırları ve eleştirilmeye müsait açıklamalarıyla dikkat çeken Elon Musk, artık bu yönünü gizlemeye başlayıp Twitter’ın kendisiyle gündeme gelmeyi başarabilecek mi?

iPhone 11 satışları hala çok yüksek