Twitter 140 karakterde kalıyor!

Twitter 140 karakter

Dünyanın en popüler ikinci sosyal ağı Twitter 140 karakter sınırında kalacak gibi duruyor. Twitter’ın kurucusu tarafından yapılan açıklama haberimizde.

An itibariyle 320 milyondan fazla aktif kullanıcı sayısıyla dünyanın en büyük ikinci sosyal ağı olan Twitter, 140 karakter limiti sebebiyle eleştirilere maruz kalıyordu. Ancak karakter limitinde artış olamayacağı dün vurgulandı.

Twitter 140 karakter limiti artmayacak!

Bu sözler Twitter’ın kurucusu ve aynı zamanda CEO koltuğundaki isim olan Jack Dorsey’e ait. Jack Dorsey dün NBC kanalında yayınlanan Today Show’a konuk oldu. En çok merak edilen sorulardan biri olan “Twitter 140 karakter limiti” tekrar Dorsey’e yöneltildi. Alınan cevap ise son derece ilginç.

Jack Dorsey, 140 karakter limitinin Twitter için iyi bir şey olduğunu, kısa ve öz paylaşımlar için yeterli olduğunu vurguladı. Bu cevaba şaşırtıcı diyoruz çünkü Dorsey daha önce 10.000 karakter için çalışmalar yaptıklarını söylemişti.

Bir süre önce Twitter içerisindeki mesajlaşma özelliği olan Direkt Mesaj özelliğindeki karakter sınırı 10.000’e çıkarılmıştı. Yapılan bu yeniliğin Twitter paylaşımlarına da uygulanacağı konusunda güçlü iddialar vardı. Fakat bu iddiaların hepsi boşa çıktı. En azından bir süreliğine.

Twitter içerisinde metin olarak yapılan paylaşımlar en fazla 140 karakter kadar olabiliyor. Anketlerin karakter sınırını etkilememesi üzerine bir çalışma daha önce yapılmıştı. Aslında genel gidişat karakter limitinin artacağı yönündeydi ancak bir süre daha böyle devam edilecek gibi duruyor.

Microsoft Edge için eklenti desteği geliyor!