Twitter fiyatı ile dudak uçuklattı!

Twitter, bildirimleri geliştirmek için bir şirket satın aldı

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, artık dünyanın en popüler sosyal medya platformu olan Twitter’ın tek sahibi.

Twitter fiyatı ile dudak uçuklattı! Teknoloji dünyası güne, son zamanların en büyük satın alımı ile uyandı. Bilindiği üzere bir süredir Elon Musk’ın Twitter hisselerinin tamamını satın almak için girişimlerde bulunması, gerek teknoloji gerekse de iş dünyasının en öncelikli konularının başında geliyordu. Bugün itibariyle de beklenen oldu ve Twitter hissedarları ile Elon Musk anlaştı.

Twitter fiyatı

Twitter fiyatı ile dudak uçuklattı!

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz ay Elon Musk, Twitter’ın %9,2’lik hisse senedini yaklaşık 3 milyar dolar karşılığında satın almış ve bu hamlesiyle herkesi şaşırtmıştı. İş dünyasında hakim olan görüş, Elon Musk’ın Twitter’ın yönetimine girmesiydi ancak ünlü milyarder bunu yapmayarak herkesi bir kez daha şaşırttı. Bununla birlikte Elon Musk’ın neden Twitter yönetim kuruluna katılmadığı ise kısa süre içerisinde anlaşıldı.

Twitter fiyatı

Kurallara göre Twitter yönetim kurulunda yer alacak kişilerin hisse paylarının %15’i geçmemesi gerekiyor. İşte bu kural aslında o zamanlar bilinmese de, milyarder ismin planlarını içeriden uygulayabilmesinin önünü kesiyordu. Bu nedenle yönetime katılmayacağını açıklayan Musk, kısa bir süre sonra da ünlü sosyal medya platformunun bütün hisselerini satın almak için hissedarlara toplam 43 milyar dolarlık teklifte bulundu.

Twitter fiyatı

Kulaktan kulağa yayılan bilgilere göre, ya hepsini bana satar kar edersiniz ya da elimdekileri satarım zarara girersiniz şeklinde bir stratejiyle hareket eden Tesla CEO’su, masadan istediğini 1 milyar dolar fazla ödeyerek aldı.

Hisse başına 54,20 değer biçen Elon Musk, dünyanın en büyük sosyal medya platformu için toplam 44 milyar dolar ödeyecek.

Amerika Ukrayna’ya kamikaze droneları gönderiyor