İlk iPhone fiyatı ile dudak uçuklattı

iPhone 3GS

Dünya iletişim tarihini değiştiren birinci nesil iPhone, sıfır ve kutulu haliyle çıktığı açık arttırmada şu ana kadar kayda geçen en pahalı birinci nesil iPhone olma özelliğini kazandı.

İlk iPhone fiyatı ile dudak uçuklattı. Eğer şimdilerde akıllı telefonlar için iPhone ve diğerleri ayrımını yapabiliyorsak, tabi ki bunun doğal nedeni birinci nesil iPhone’dur. İlk tanıtıldığı zaman adeta deprem etkisi yaratan, teknoloji dünyasında bir devri bitirip yeni bir devri başlatan birinci nesil iPhone’un tanıtılmasının üzerinden tam 15 sene geçti.

iphone3g

İlk defa 2007 yılında Apple’ın kurucusu ve efsanevi CEO’su Steve Jobs’un ellerinde gördüğümüz bu telefonun o zaman ki satış fiyatı 599 dolardı. Aradan geçen 15 senenin sonunda tanıtılan en yeni iPhone modeli olan iPhone 14’ün satış fiyatının ise 799 dolar oluşu, Amerika Birleşik Devletleri’nde teknolojinin ne kadar yavaş zamlandığının bir göstergesi olsa gerek. Neyse konumuz bu değil, konumuz birinci nesil iPhone’un açık arttırmayla satılmış olması.

iPhone 3GS

İlk iPhone fiyatı ile dudak uçuklattı

Teknoloji haberlerini yakından takip edenlerin hatırlayacağı üzere, geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir haberde, birinci nesil iPhone’un sıfır ve kutulu bir örneğinin açık arttırmayla satışa sunulduğunu, fiyatın 10.500 dolarlarda olmasına rağmen açık arttırmanın tamamlanmasına yakın 30.000 dolar seviyelerine yaklaşacağını çünkü bir önceki benzer açık arttırmanın da bu fiyatlarda sonlandığını söylemiştik. Ancak bu açık arttırma çok daha yukarıda bir fiyattan sonlandı.

iphone 3g

Uzun bir teklif rekabetinin yaşandığı açık arttırmanın sonunda birinci nesil iPhone 39.339 dolar karşılığında yeni sahibinin oldu. Bu birinci nesil iPhone için rekor anlamına geliyor üstelik bir öncekine göre neredeyse %30 oranında daha yüksek bir fiyata ulaşılmış olması, birinci nesil iPhone’un git gide bir antika muamelesi gördüğünün kanıtı da olabilir.

Microsoft yüzlerce çalışanını işten çıkardı!