Amerika Ukrayna’ya kamikaze droneları gönderiyor

kamikaze droneları

Amerika, Rusya’ya karşı kullanması için Ukrayna’ya kamikaze droneları gönderiyor. İntihar droneları olarak da bilinen bu dronelar yakında kullanılmaya başlanacak.

Rusya-Ukrayna savaşı sırasında yaşananlar, modern savaşlarda droneların önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye’nin Bayraktar droneları özellikle çatışmaların ilk günlerinde Ukrayna’nın elindeki en önemli silahlardan biri haline gelirken, sonraki günlerde de dronelar hem düşman askerlerinin yerlerini tespit etmek hem de güdümlü atışlarda hedefe isabeti sağlamak için kritik rol oynadı. Hal böyle olunca savaşta droneların kullanımının ne kadar önemli olabileceği tüm dünyaca anlaşıldı.

Şu ana kadar daha çok gözlem ya da havadan saldırı için kullanılan dronelar, savaşta farklı bir alanda daha kullanılmaya başlanacak: İntihar uçuşları. Zira Amerika, Ukrayna’ya kamikaze droneları gönderiyor.

switchblade
Switchblade dronelar

Amerikan ordusu tarafından geliştirilen bu “intihar droneları” ilk kez Rusya-Ukrayna savaşı sırasında sahada kullanılacak. Phoenix Ghost adını taşıyan bu kamikaze droneları, tahmin edileceği üzere tek kullanımlık. Üzerlerinde kamera ve patlayıcı bulunan bu dronelar, hava saldırıları için kamikaze uçağı görevi görecek ve kendileriyle birlikte hedeflerini de yok edecek.

Phoenix Ghost’un daha önce sahada test edilen bir diğer intihar droneu olan Switchblade ile benzerlik taşıdığı, ancak Switchblade’den daha etkili olabileceği söyleniyor. Elbette Phoenix Ghost’un ne kadar etkili olacağını görmek için Rusya’ya karşı nasıl kullanılacağını görmemiz gerekiyor. Ancak bu noktada netleşen bir şey var ki o da modern savaşlar için artık droneların elzem olduğu ve pek çok farklı şekilde kullanılabilecekleri.

Apple Glass fiyatı sızdırıldı!