Çanlar No Man’s Sky için çalıyor

nomansky

Video oyun dünyasının son yıllarda en çok beklenen, en çok merak uyandıran oyunu olarak ilgi çeken ancak piyasaya çıktıktan sonra çok ağır eleştiriler alan No Man’s Sky hakkında ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Oyunun bağımsız yapımcısı Hello Games, oyundaki özellikler hakkında yanıltıcı reklam yapmakla ve insanları kandırmakla suçlanırken, İngiltere’nin Reklam Standartları Otoritesi (ASA), gelen şikayetler üzerine oyun hakkında soruşturma açmaya karar verdi. Şikayetlerin temelini ise oyunun Steam sayfasında “vadedilen” özelliklerin, oyunun içinde yer almayışı oluşturuyor.

Oyunun yapımcısı Hello Games’in kurucusu Sean Muray, oyun piyasaya çıkmadan önceki röportajlarında çok sayıda cezbedici özellikten bahsetmiş, hatta iki oyuncunun oyun içinde birbirini görebileceğini ama birbirlerini tanımasının zor olacağını dile getirmişti. Ancak oyun piyasaya çıktıktan sonra oyuncuların aynı noktada bulunsalar bile birbirlerinin görmelerinin imkansız olduğu anlaşılmıştı.

ASA şimdi, oyunun 2014’de E3’te yayınlanan demosu ile oyunu karşılaştırarak, demonun kasten yanıltıcı şekilde hazırlanıp hazırlanmadığını analiz edecek. Söz konusu demoda, çok zengin ve yaşayan gezegenler, çok gelişmiş, etkileyici grafik kalitesi, uzayda büyük savaşlar gösteriliyordu. Ancak oyuncular, piyasaya sürülen oyunun downgrade edildiğini iddia ediyordu.

Oyun şimdiye dek 1 milyon kopyadan fazla satılmış durumda. 60 dolarlık oyunun yapımcısına 60 milyon dolar kazandırmış olduğu düşünülüyor. Öte yandan, oyunun yapımcısı Hello Games’e artık ulaşılamadığı ve şirketin ofisini kapatmış olduğu yönünde şikayetler var. Elbette, 60 milyon dolarlık gelirden sonra Hello Games’in yeni oyunlarını geliştirmek üzere daha büyük bir ofise taşınıyor olma ihtimali de yüksek.

 

Xiaomi 1000 yeni mağaza açıyor