Twitter COVID-19 hakkında yanlış bilgiler içeren tweet’leri etiketleyecek

Twitter, COVID-19 aşıları hakkında yanlış bilgiler içeren tweet'leri etiketleyecek

Twitter COVID-19 aşıları hakkında yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için yeni kurallar getirdi. Yeni politikaya göre şirket, tweet’leri “yanıltıcı” bilgilerle etiketleyecek ve kuralları defalarca ihlal eden hesapları yasaklayacak.

Twitter daha önce aşıların zararlı veya gereksiz olduğu iddiaları gibi aşılarla ilgili “zararlı” yanlış bilgileri yasaklamıştı. Yeni kurallara göre Twitter, “yanıltıcı bilgiler” içeren tweetlere göze çarpan etiketler ekleyecek. Ayrıca, bu tür iddiaları defalarca paylaşan hesaplar için daha katı cezalar olacak.

Twitter, COVID-19 aşıları hakkında yanlış bilgiler içeren tweet'leri etiketleyecek

Yeni etiketler, Twitter’ın seçim sırasında kullandıkları etiketlere benziyor. Etiket, “Bu tweet yanıltıcı” diyecek. Twitter alıntı tweetlerine izin verse de, diğer kullanıcıların da etiketli tweet’leri retweetlemesi engellenecek. Şirket ayrıca, tekrar eden suçluları cezanlandırmaya izin verecek yeni bir grev sistemi de uygulamaya koyuyor. İlk grevden sonra, kullanıcılar aşı ile ilgili yanlış bilgileri paylaştıkları için geçici olarak askıya alınacak. Beşinci grev kalıcı bir yasakla sonuçlanacak. Twitter bir blog gönderisinde, “Grev sisteminin kullanılması yoluyla, insanları belirli içeriklerin kurallarımızı neden ihlal ettiği konusunda eğitmeyi umuyoruz. Böylece davranışlarını ve kamuya açık sohbetler üzerindeki etkilerini daha fazla değerlendirme fırsatına sahip olacaklar” şeklinde yazdı.

Twitter, aşı ile ilgili yanlış bilgileri engelleyen en yeni platform. Facebook geçtiğimiz günlerde COVID-19 aşıları hakkında yanlış bilgilerin yanı sıra diğer aşılarla ilgili iddiaları daha geniş bir şekilde yasakladığını duyurdu. TikTok ve YouTube da aşılarla ilgili yanlış iddiaların yayılmasını engellemek için bazı girişimlerde bulundu.

Yeni Tesla direksiyonu büyük şaşkınlık yarattı!