Twitter çalışanı casusluk yapmaktan hapis cezası aldı

Twitter işten çıkarımlara devam ediyor

Twitter uzun süredir bir çok tartışmanın ortasında yer alıyor. Bu kapsamda Elon Musk satın alacak mı almayacak mı tartışmaları uzun süredir gündemdeydi. Şimdi ise farklı bir olay gündeme oturdu. İşte detaylar.

Bir Twitter draması vakasında, Suudi Arabistan adına casusluk yapmaktan hüküm giyen eski bir çalışan Çarşamba günü üç buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ahmed Abouammo, Ağustos ayında Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın bir yardımcısından rüşvet almaktan suçlu bulundu. Karşılığında, muhalifleri takip etmeye ve susturmaya yardımcı olabilecek hassas hesap bilgileri sağladığı iddia ediliyor.

Twitter çalışanı casusluk yapmaktan hapis cezası aldı

Mısır’da doğan bir ABD vatandaşı olan Abouammo, savcıların yedi yılı aşkın süredir aradıkları davanın yaklaşık yarısını aldı. Eski Twitter medya ortaklığı yöneticisi, yalnızca işini yaptığını söyledi, ancak kanıtlar, bin Salman’ın yardımcısından 300.000 dolar ve 20.000 dolarlık bir Hublot saati aldığını ortaya koydu. Ağustos ayı sonlarında bir Twitter muhbiri, skandalın şirketteki daha geniş bir gevşek veri güvenliği uygulamasını yansıttığını öne sürdü. Programda iki kişi daha suçlandı. Ancak suçlamalarla ilgili olarak net bir savunma gelmedi. Bu kapsamda suçlanan eski çalışanlar konuyla ilgili olarak hakkını savunmak için karşı dava açabilir.

Twitter uzun süredir ciddi işten çıkarmalar ve platformda yaşanan bazı sorunlar ile gündemde. Ancak bu olay daha büyük bir skandala sebep oldu diyebiliriz. Sonucu hep beraber göreceğiz.

Marvel Örümcek Adam 2 önümüzdeki sonbaharda PS5’e geliyor