Samsung ve iPhone arasındaki rekabet iyice kızışıyor

Samsung ve iPhone

Samsung ve iPhone akıllı telefon piyasasının en güçlü 2 markası olarak biliniyor. Özellikle son dönemlerde şirket yeni ataklara kalkıyor.

Samsung ve iPhone yeni bir döneme giriyor. Güney Kore’de başlayan Samsung serüveni tüm dünyaya yayıldı. Şirket ürettiği akıllı telefonlar ile birlikte sektörde önemli yer edinmeyi başardı. Fakat geldiğimiz şu noktada daha fazlasını istediğini görüyoruz. Artık Samsung yeni toplantılar ile birlikte akıllı telefon sektörünü tamamen ele geçirmek istiyor.

Konuyla ilgili ortaya çıkan detaylara baktığımızda Samsung’un en üst düzey yöneticilerinin bazı mesajlar yayınladığını görüyoruz. Departmanların tamamına maliyetlere takılmadan akıllı telefonların rekabet gücünü arttırma çağrısı yapıldı. Böylece Samsung kesin bir savaş başlatmış oldu.

Samsung ve iPhone rekabeti

2010 yılından beri Samsung tarafından devam ettirilen bir strateji var. Şirket mümkün olduğunca telefonların maliyetini düşürerek karlılığı korumaya gayret gösteriyor. Fakat bu stratejisi çökmüş gibi görünüyor. Bu tür stratejiler doğrultusunda Galaxy A serisi gibi modeller daha çok gelişmekte olan ülke pazarlarında kullanıcılarla buluşuyordu.

Samsung ve iPhone

Geldiğimiz şu noktada Samsung yeni bir stratejiye dönme kararı aldı. Bu strateji doğrultusunda Premium modellere ağırlık verilecek. Böylece iPhone ile rekabet biraz daha kolaylaşmış olacak. En azından Apple’ın stratejisi daha çok bu yönde diyebiliriz. Şirket 10 yıllık mevcut stratejisini tamamen bitirme kararı aldı.

Samsung akıllı telefon sektörünü ele geçirmek istiyor

Şu sıralar Premium telefon pazarının yüzde 57 gibi bir bölümü Apple’ın elinde. Samsung işte tam olarak bunu ortadan kaldırmak istiyor. Samsung’un pazar payının yüzde 17 seviyesinde olması şirket için pek kabul edilebilir değil.

Samsung ve iPhone arasındaki rekabet kısa bir süre içerisinde çok daha fazla artacak. Samsung yüzde 57 oranındaki Premium pazarı ele geçirmek istiyor. Bakalım bunu Birkaç yıl içerisinde yeni stratejilerle başarabilecek mi?

Oppo Watch 3 Pro, yeni rengiyle piyasaya sürüldü