Twitter Blue aboneliği artık Android’de de mevcut

Twitter işten çıkarımlara devam ediyor

Twitter değiştirdiği ilk özelliklerden biri olan Twitter Blue özelliğini şimdi Android cihazlara da sundu. İşte detaylar.

Twitter Blue, sosyal medyanın yıllık abonelik için yeni bir ödeme planını duyurmasından sadece birkaç gün sonra nihayet Android uygulaması aracılığıyla satın alınabilir durumda. Mavi onay işaretinin fiyatı, tıpkı iOS gibi, aylık 11 ABD doları. Android için ücret, web’deki maliyetinden %35 daha fazla olacak.

Twitter Blue, sosyal medyanın yıllık abonelik için yeni bir ödeme planını duyurmasından sadece birkaç gün sonra nihayet Android uygulaması aracılığıyla satın alınabilir. Sihirli mavi onay işaretinin fiyatı, tıpkı iOS gibi, aylık 11 ABD dolarıdır ve bu, web'deki maliyetinden %35 daha fazladır.Twitter, aradaki büyük fiyat farkının nedenini belirtmiyor ancak şirketin Play Store ücretlerini uygulama içi satın alımlar için ödemektense kullanıcıların üzerine yıkmak istediği açık.Twitter Blue kullanıcıları, yanıtlarda öncelik sıralaması, tweet'leri düzenleme yeteneği ve 60 dakikalık video yükleme sınırı (yalnızca web) alır. Ayrıca özel uygulama simgeleri, yer imlerine eklenmiş tweet'lerde daha kolay gezinme, klasörlerde hizalama vardır ve uygulamanın farklı bir teması olabilir.Yalnızca mobil olan özellikler, gezinme çubuğunun özelleştirilmesi ve daha iyi bir okuma deneyimi için uzun ileti dizilerini basitleştiren Reader özelliğidir.Twitter Blue şu anda Avustralya, Kanada, Japonya, Yeni Zelanda, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılabilmektedir.

Twitter, aradaki büyük fiyat farkının nedenini belirtmiyor ancak şirketin Play Store ücretlerini uygulama içi satın alımlar için ödemektense kullanıcıların üzerine yıkmak istediği açık. Twitter Blue kullanıcıları, yanıtlarda öncelik sıralaması, tweet’leri düzenleme yeteneği ve 60 dakikalık video yükleme sınırı (yalnızca web) alacak. Ayrıca özel uygulama simgeleri, yer imlerine eklenmiş tweet’lerde daha kolay gezinme, klasörlerde hizalama var ve uygulamanın farklı bir teması da olabilir.

Yalnızca mobil olan özellikler, gezinme çubuğunun özelleştirilmesi ve daha iyi bir okuma deneyimi için uzun ileti dizilerini basitleştiren Reader özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Twitter Blue şu anda Avustralya, Kanada, Japonya, Yeni Zelanda, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılabilmektedir. Elon Musk’ın platformu satın almasından beri bir çok şey değişti ve bu değişimler arasında en önemlilerinden biri de Blue özelliği idi. Bu kapsamda daha fazla cihaz ile birlikte Android cihazlar da özelliği almaya başladı denebilir.

Meta, yetişkin çıplaklığı konusunda daha kapsayıcı kurallar getiriyor