Firefox en yeni tasarımı, dikkat dağıtıcı bildirimleri ve mesajları en aza indirecek

Firefox en yeni tasarımı, dikkat dağıtıcı bildirimleri ve mesajları en aza indirecek

Web tarayıcıları genellikle önemli bir tasarım revizyonu almazlar, ama aldıklarında nelerin değiştiğini görmek için ayrıntıları incelemek gerek. Firefox en son yeniden tasarımı ile Mozilla, “dikkat dağıtıcıları, ekstra tıklamaları ve boşa harcanan zamanı” azaltmaya çalıştığını söylüyor.

Bu amaçla, yeniden tasarım hakkında farkedilen bir şey, bildirimlerin daha az yer kaplaması. Ayrıca daha az uyarı ve mesaj göreceksiniz. Göründüklerinde de Mozilla bunları daha az rahatsız edici hale getirmek için “temiz ve net” bir tasarıma ve dile sahip olacaklarını söylüyor. Firefox yeniden tasarımın bir parçası olarak, sekmelerde de bir facelift aldı. Artık kavisli bir tasarıma sahipler ve menü çubuğunun üzerinde görünüyorlar. Kısmen, Mozilla, kullanıcılara sekmeleri almalarını ve uygun gördükleri şekilde yeniden düzenlemelerini hatırlatmak için bu yola gidiyor. Şirket, dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmaya odaklandıktan sonra, gürültülü sekmelerin sesini kapatmayı ve açmayı da kolaylaştırdı. Sesli olup olmadığını değiştirmek için birine tıklamanız yeterli.

Firefox en yeni tasarımı, dikkat dağıtıcı bildirimleri ve mesajları en aza indirecek

Mozilla ayrıca araç çubuğunu ve üç çubuk menüsünü de basitleştirdi. Şirket, dağınıklığı azaltmak ve insanların en sık kullandıkları eylemleri en kolay erişebilecekleri yere koymak için ekstra menüleri birleştirdiğini söylüyor. Araç çubuğunun yeniden tasarımının bir parçası olarak, URL çubuğunun içinde bulunan kalkan simgesi, Firefox gelişmiş gizlilik korumalarının arka planda çalıştığını göstermek için parlayacak. Mozilla, Firefox’un gizlilik modunu da değiştirdi. Aracı kullanırken tarayıcının Toplam Çerez Koruması özelliği artık varsayılan olarak açık. Bu, Firefox’un ziyaret ettiğiniz web sitelerinin bu bilgileri paylaşamaması için tüm çerezleri ayrı ayrı depolayacağı anlamına geliyor.

Honor modellerine Google Play ne zaman gelecek?