Twitter yepyeni bir dava ile karşı karşıya

Twitter yepyeni bir dava ile karşı karşıya

Hindistan’ın kapsamlı 2021 BT yasası üzerinde bir yıldan fazla bir süredir artan gerilimlerin ardından Twitter, Hindistan hükümetine dava açıyor. İşte tüm detaylar.

New York Times, şirketin Salı günü Bangalore’deki Karnataka Yüksek Mahkemesi’ne dava açtığını duyurdu. Davanın sebebi ülke içindeki içerikleri sansürlemek için yakın tarihli bir emre itiraz etmek. Şirkete göre, bir düzine hesap ve gönderiyi engellemek veya olası bir cezai işlemle karşı karşıya kalmak için Pazartesiye kadar süre verilmişti. Şirket emre uyarken, şimdi de yasal yardım istiyor. Twitter konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Zorluk, şirketin geçen yaz Hindistan hükümetine ülkenin BT kurallarına uygun olduğunu söylemesinin ardından geldi. Yasanın bir parçası olarak, şirketin yerel bir uyum görevlisi ve yerel makamlar için bir irtibat noktası tutması gerekiyordu.

Twitter yepyeni bir dava ile karşı karşıya

Bu noktadan önce, şirketin Hindistan ile ilişkisi 2021’in büyük bölümünde gergindi. Şubat ayında hükümet, şirket o yıl düzenlenen çiftçi protestolarıyla ilgili içeriği kaldırmadığı takdirde platform çalışanlarını hapse atmakla tehdit etti. İki ay sonra Hindistan, Twitter’a ülkenin COVID-19 pandemisine tepkisini eleştiren tweet’leri çekmesini emretti.

Daha yakın zamanlarda, hükümet Twitter’a Hindistan’da yer alan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Freedom House’dan gelen tweet’leri engellemesini emretti. Grup, “Freedom House, Hindistan hükümetinin Twitter’a geçen yıl tweet’lerimizi kısıtlamasını emrettiğinden endişe duyuyor” dedi. Hem hükümetlerin hem de teknoloji şirketlerinin ifade özgürlüğü, mahremiyet ve diğer temel özgürlükleri desteklemesi gerektiğini düşünüyoruz” açıklamaları kullanıldı.

Microsoft yeni Outlook Lite Android uygulaması bu ay geliyor