Toyota bilgisayar korsanlarına direnemiyor: Üretimi durdurdular

Meta gözetleme şirketine siber güvenliği

Toyota bilgisayar korsanlarına karşı büyük zorluklar yaşıyor. Dünyanın en büyük otomobil üreticileri içerisinde yer alan Toyota siber saldırılar ile karşı karşıya.

Elektrikli otomobil devrimi ile ön plana çıkan Toyota bilgisayar korsanlarına karşı ne yazık ki kendisini koruyamıyor. Şirket ortaya çıkan yeni saldırılar nedeniyle üretimi durdurma kararı aldı. Fabrikalarının yaklaşık olarak üçte birinde üretim tamamen askıya alındı.

Konu ile ilgili paylaşılan bilgilere baktığımızda şirket birçok farklı siber saldırıya uğradığını söylüyor. Ayrıca sadece kendisi değil aynı zamanda tedarikçisi konumunda bulunan kojima Industries gibi otomotiv bileşenleri de sorunlarla karşı karşıya. Bu durum üretimi neredeyse imkansız hale getirdi.

Toyota bilgisayar korsanlarına karşı zayıflıyor

Siber saldırıların uzun bir süredir devam ettiği ifade edildi. Günümüzde bilgisayar korsanları en büyük tehditler içerisinde yer alıyor. Sadece 2021 yılında bile siber saldırılar yaklaşık olarak 4 kat artış göstermişti. 2022 yılında yine benzer bir sonucun ortaya çıkması bekleniyor.

Toyota bilgisayar korsanlarına

Toyota tarafından alınan karar ile birlikte 1 Mart 2022 tarihinden itibaren Japonya’daki fabrikalarında üretim duruyor. Hükümetin Toyota fabrikaları ile ilgili çalışmalar yaptığı söylendi. Özellikle hangi grup tarafından böyle bir siber saldırı gerçekleştiği araştırılıyor. Eğer şirketin önemli bilgileri ele geçirilirse bu durumda üretimi durdurma kararı uzayacaktır.

2023 Toyota Corolla ortaya çıktı: Artık daha sportif

Toyota siber saldırılara karşı mücadelesini devam ettiriyor. Üstelik şirketin tek yaşadığı problem bu değil. Aynı zamanda parça kıtlığı üretimi büyük oranda aksatıyor. Fakat şimdilik siber saldırılar en önemli sorun olarak ön plana çıkıyor.