Apple, iPhone üretiminde sıkıntı yaşayabileceğini açıkladı

Apple, iPhone sayesinde bir rekora daha imza attı

Küresel çip sıkıntısı, teknolojiyle ilgili her şey için ciddi bir sorun halin geldi. Kıtlık başlangıçta otomobil üreticilerini etkilerken, şimdi tüketici elektroniği üreticilerinin işinde de bir engel oluşturuyor. Son olarak bu tehlikeyi dile getiren firma Apple oldu.

Küresel çip sıkıntısı akıllı telefon endüstrisini vurduğundan, Apple bunun iPhone üretimini etkileyebileceğini söyledi ve şirket ayrıca gelir artışını yavaşlatacağını tahmin etti. Bu aynı zamanda teknoloji devinin hizmet işini de etkileyecek. Bu sıkıntı, firmanın TSMC firmasına verdiği 100 milyon yonga seti siparişine rağmen yaşanabileceğini belirtelim.

Apple A12 Bionic çip

Apple yöneticileri dördüncü çeyrek için çift haneli büyüme bekliyor ancak planlanan büyüme oranın altında kalacağını açıkladı. Çip sıkıntısının etkisi üçüncü çeyrekte korkulandan daha az şiddetli olsa da dördüncü çeyrekte daha da kötüleşerek iPhone üretimine kadar etkileneceğini açıkladı.

Apple CEO’su Tim Cook , kıtlıklardan etkilenen çiplerin daha eski teknolojiler kullanılarak yapıldığını, ancak bunların iPhone’ları yapmak için destekleyici parçalar olarak hala hayati önem taşıdığını söyledi. Analistler, Apple’ın yeni nesil iPhone modelleri için çip stoklayabileceğine inanıyor.

Küresel çip sıkıntısının arkasında, COVID-19 salgını nedeniyle fabrikaların kapanması ve karantina ve Evden Çalışma kurulumları sırasında tüketici elektroniği ürünlerine artan talep dahil olmak üzere çeşitli nedenler var .

Durum Samsung ve Apple için daha küçük telefon üreticileri kadar kötü değil. Nokia markalı cihazlar üreten HMD Global, yarı iletken eksikliğinin küçük cihaz üreticileri için zorlayıcı olabileceği konusunda uyardı.

Raporlar, cep telefonu endüstrisindeki birçok oyuncunun, 4G ve 5G yonga setlerine ek olarak güç yönetimi yongaları, ekran sürücüleri, uygulama işlemcileri tedarik etme mücadelesi de dahil olmak üzere çeşitli yarı iletkenleri tedarik etmek için mücadele ettiğini gösteriyor.

Huawei P50 Pro en yüksek kamera puanını aldı