Twitter Blue ile Twitter’da reklamlar son buluyor

Twitter hatası yüzünden insanların çıplak fotoğrafları yayınlandı

Twitter Blue ile gelen en kullanışlı özelliklerden biri de artık reklamları görmemek olacak. İşte tüm detaylar.

Twitter, kullanıcıların platforma reklam görmeden göz atmalarını sağlayacak yeni, daha pahalı bir Blue abonelik katmanı üzerinde çalışıyor.  Platformun CEO’su Elon Musk “Twitter’da reklamlar çok sık ve çok büyük. Önümüzdeki haftalarda her ikisini de ele almak için adımlar atıyoruz” diyerek tweet atmıştı. “Ayrıca, sıfır reklama izin veren daha yüksek fiyatlı bir abonelik de olacak” diyerek sözlerine ekledi.

Twitter Blue ile Twitter'da reklamlar son buluyor

ABD’de, kullanıcılar doğrudan Twitter Blue için iOS veya Android uygulaması üzerinden abone olduklarında, Twitter Blue hizmeti şu anda aylık 11 ABD dolarına mal oluyor. Apple ve Google’ın uygulama içi satın almalarda yüzde 30’a varan komisyonunun geçerli olmadığı web’de, hizmetin maliyeti aylık 8 ABD doları. Twitter, Kasım ayında aboneliği yenilemeye başladığından beri, zaman tünelinizde daha az reklam görme yeteneği, şirketin öne çıkardığı başlıca satış noktalarından biri oldu.

Bazı tahminlere göre Twitter’ın reklam geliri, Musk’ın şirketi Ekim ayında devralmasından bu yana hızla düştü. The Information tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, üst düzey bir Twitter yöneticisi geçtiğimiz Salı günü çalışanlarına günlük gelirin bir yıl öncesine göre yüzde 40 düştüğünü söyledi. Şirket Elon Musk’ın satın alımından beri zor dönemler geçiriyor ancak bu sorunların üstüne çıkmak için yenilikler de sunuyor.

Apple, Çatlamaya Dayanıklı Katlanabilir Ekran Teknolojisi İçin Patent Verdi