Twitter kullanıcı bilgilerini paylaştığı için 150 milyon dolar ceza ödeyecek

Twitter yakın arkadaşlarla sınırlandırılan tweetleri test ediyor

Twitter, kullanıcılarının eposta adreslerini ve telefon numaralarını reklam verenlerle paylaştığı için 150 milyon dolar ceza ödeyecek.

Elon Musk’ın şirketi 44 milyar dolara satın almak için yaptığı anlaşmayı askıya almasının ardından kendisini koca bir belirsizliğin içinde bulan Twitter, bir yandan bu belirsizliği ortadan kaldırmak için uğraşırken, bir yandan da farklı bir sorunla karşı karşıya geldi. ABD’de şirkete kayda değer bir ceza kesildi.

Bu cezanın sebebi ise şirketin kullanıcı verilerini reklam verenlerle paylaşması. Şirketin güvenlik gerekçesiyle kullanıcılardan topladığı e-posta adreslerini ve telefon numaralarını izinleri olmadan reklam verenlerle paylaştığı ortaya çıktı. Amerikan Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre şirket bu bilgileri alırken kullanıcılara, bu bilgileri sadece güvenliklerini sağlamak için kullanacağını söyledi ama bu sözünde durmadı.

Twitter, Elon Musk sürecini yönetmeye çalışıyor

Kullanıcıların mahremiyetini ihlal ettiği gerekçesiyle suçlu bulunan sosyal medya devi, bu yüzden 150 milyon dolar ceza ödemek zorunda kalacak. Twitter sadece 150 milyon dolar ceza ödemekle kalmayacak, aynı zamanda bir daha böyle bir durumun yaşanmaması için bu konuda çeşitli değişiklikler yapacak.

Mahkeme belgelerinde yer alan bilgilere göre söz konusu bu ihlal 2013’ün mayıs ayı ile 2019’un eylül ayları arasında gerçekleşti.

Tabii şirkete kesilen bu cezaya Elon Musk da sessiz kalmadı. Musk, “şirket yönetimi eğer bununla ilgili yalan söylediyse başka neler hakkında yalan söylemiş olabilir” diyerek Twitter yönetimini dürüst olmamakla suçlamaya devam etti.

Amazon’un God of War dizisi resmen duyuruldu