Twitch’e bir rakip daha üstelik bu rakip hepsinden dişli!

Twitch, izleyicilere sohbetin açılması için yeni bir kural getiriyor

Halihazırda dünyanın en popüler canlı yayın platformu unvanını elinde bulunduran Twitch’e yeni bir rakip daha geliyor.

Twitch’e bir rakip daha üstelik bu rakip hepsinden dişli! Twitch için dünyanın en popüler canlı yayın platformu demek sanıyoruz yanlış olmayacaktır. Bununla birlikte önce Türkiye’de daha sonra dünya genelinde yaşadığı bir takım sıkıntılar yüzünden günden güne güç kaybeden popüler uygulamaya, her gün yeni bir rakibin çıkması da cabası.

Twitch’in kullanıcı kitlesini hedef alarak piyasaya sürülmüş projeler içerisinde şu ana kadar en ciddi olan kuşkusuz YouTube Gaming. Her ne kadar, hemen her gün birkaç ünlü Twitch kullanıcısı tarafından yapılan açıklamalarda, artık bu servis yerine YouTube Gaming’in kullanılacağı belirtilse de, bu durum hala Twitch’i tahtından indirmiş sayılmaz. Ancak dünyanın en büyük sosyal medya uygulamalarından biri olan TikTok’un üzerinde çalıştığı yeni proje, tüm eli bozabilir.

Twitch artık iPhone ve iPad'de SharePlay desteği sunuyor!

Twitch’e bir rakip daha üstelik bu rakip hepsinden dişli!

TikTok’a yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, sosyal medya devi TikTok Live Studio isimli yeni bir platform üzerinde çalışıyor. Klasik uygulamanın aksine Live Studio masaüstü bilgisayar için geliştirilen bir platform ve video konsepti de uzun süreli olanlar. Haliyle akıllara doğrudan canlı yayın yapılabilecek bir platform geliyor ki TikTok’a yakın kaynaklardan gelen ikincil bilgiler de bu yeni projenin Twitch kullanıcılarını hedeflediği yönünde.

Şimdilik TikTok’dan gelen resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak kimi kaynaklarda, sınırlı sayıda Avrupalı kullanıcı üzerinde böyle bir pilot uygulamanın başladığı ve çok yakın bir zamanda Çinli teknoloji devinden resmi bir açıklama gelebileceği belirtiliyor. Bakalım TikTok yüz milyonlarca kullanıcıdan oluşan ordusuyla Twitch’in kalesini yıkabilecek mi? Bunu hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Apple Glass 2022’de geliyor!