YouTube Connect uygulaması Periscope’a rakip olacak!

youtube connect

Facebook Live, Periscope ve Meerkat derken YouTube canlı yayın konusunda noktayı koydu. YouTube Connect tüm canlı yayın platformlarına rakip olarak geliyor!

Çevrimiçi video izleme konusunda dünya devi olan YouTube, önümüzdeki günlerde yeni bir servis duyurabilir. VentureBeat isimli sitenin haberine göre YouTube Connect isimli yeni bir canlı yayın uygulaması geliyor.

YouTube Connect kimlere rakip olacak?

Son ayların en popüler mobil canlı yayın servislerinden Periscope, YouTube Connect ile tehlikeye girebilir. Çünkü Google, yeni bir alana daha el atıyor. Geçtiğimiz yıl oyun yayıncılığı konusunda YouTube Gaming servisi duyurulmuştu. Şimdi ise canlı yayın sektörüne el atılıyor.

YouTube üzerinden yıllardır canlı yapmak mümkün. Ancak mobil tarafta YouTube’un canlı yayın servisi pek popüler değil. Twitter tarafındaki Periscope en popüler canlı yayın servislerinden biri. Diğer yandan yeni yeni yaygınlaşan Facebook Live da bu alanda etkinliğini sürdürüyor. Bir diğer rakip ise Meerkat.

Mobil cihazlar tarafından desteklenen canlı yayın uygulamaları her geçen gün daha fazla yaygınlaşırken Google bu konuda daha fazla sessiz kalmadı. İddiaya göre Google veya YouTube hesaplarıyla kullanılabilecek yeni bir uygulama geliyor.

Bu uygulama sadece canlı yayın yapma odaklı olacak ve YouTube’un tüm özelliklerinden, avantajlarından faydalanabilecek. Bahsedilen uygulamanın ismi YouTube Connect olacak. Eğer iddialar doğruysa söz konusu uygulamayı 18-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Google I/O 2016’da göreceğiz.

HTC 10 performans testi AnTuTu’da görüldü!