Twitch kullanıcı verileri hakkında çok komik bir açıklama yaptı

Twitch verileri sızdırıldı! İşte nedeni

Twitch kullanıcı verileri hakkında yapılabilecek en komik yorumu yaptı. Son günlerin en büyük saldırılarından bir tanesi olan bu olay şirket tarafından ilginç bir şekilde karşılandı. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Twitch kullanıcı verileri herkes tarafından merak ediliyordu. Özellikle bilgi aktarımının olup olmadığı en büyük soru işareti olarak karşımıza çıktı. Birçok kişi şirketin dürüst davranacağını ve kullanıcı verilerinin bir bölümünün sızdırıldığını söyleyeceğini tahmin etti. Ancak şirket bunun yerine tam tersini denedi.

Yapılan açıklamalarda öncelikle sızıntının kaynağı belirtildi. Verilerin internete açık hale getirilmesi ile birlikte hack girişimleri başladı. Böylece bilgisayar korsanları normalden çok daha basit bir şekilde verileri ele geçirdi. Ancak Twitch bunu tamamen reddediyor.

Twitch kullanıcı verileri bilgisayar korsanlarının elinde olabilir

Ortaya çıkan son detaylara göre şirket kredi kartı ile ilgili verilerin çalınmadığını söyledi. Muhtemelen bu platforma kayıtlı olan kişilerin birçok verisi ele geçirildi. Ancak kredi kartı ile ilgili verilerin ele geçirilme ihtimali biraz daha düşük.

Twitch kullanıcı verileri

Her ne kadar büyük veri sızıntıları yaşansa bile yine de şirketler banka hesapları konusunda çok hassas. Sunucularda kayıt altına alınan kullanıcı verileri söz konusu banka hesapları olunca ek önlemler alınıyor. Bu nedenle herhangi bir kişinin kredi kartlarının sızdırılması o kadar kolay değil. Twitch kullanıcı verileri bir ölçüde sızdırıldı diyebiliriz.

Twitch, izleyicilere sohbetin açılması için yeni bir kural getiriyor

Tüm bunlara ek olarak Amazon şirketinin Steam rakibi olabilecek bir proje üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bugüne kadar ilk defa ortaya çıkan bu proje böylece şirketin niyetini ortaya koydu. Amazon oyun sektöründe çok güçlü bir yükseliş yakalamak istiyor. Peki siz tüm bu yaşanan hack olayları hakkında ne düşünüyorsunuz?