Twitch kurucu ortağı CEO olarak görevinden ayrıldı

Twitch Kurallarında Değişikliğe Gitti

Şirketin kurucu ortağı Emmett Shear, Twitch bünyesinde 16 yıl geçirdikten sonra CEO’luk görevinden ayrılıyor. İşte tüm detaylar.

Shear başlangıçta, popüler eğlence platformunun adı hâlâ Justin.tv iken şirket bünyesinde yer alıyordu. Bu sebeple platformun Twitch markasına dönüşmesinde aktif payı var denebilir. Ancak geçen uzun süreden sonra CEO’luk görevinden ayrılmaya karar verdi. Shear, Amazon’un 2014’te şirketi 970 milyon dolara satın alması ve sonrasında şirkete bu geçiş sürecinde rehberlik etti. Bir veda blogunda “Oğlum bu dünyaya girerken tamamen yanında olmak istiyorum” diye yazdı. “Twitch’te danışman olarak çalışmaya devam edeceğim.” ifadelerini ekledi. Yani CEO’nun ayrılmasının sebebi baba olması olarak karşımıza çıkıyor.

Twitch kurucu ortağı CEO olarak görevinden ayrıldı

Dan Clancy ise şirkette CEO olarak görevi devralacak. İlk olarak 2019’da içerik oluşturucu ve topluluk deneyiminden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak işe alınan Clancy, kısa süre sonra platformda başkan rolüne yükseldi. Shear’a gelince, çıkış mektubunda yeni CEO’ya güvendiğini de duyurdu. Yeni CEO hakkında “Twitch topluluğunu, yayıncılarını ve çalışanlarımızı derinden önemsiyor ve Platformu şimdiki haline getiren şeyin ne olduğunu anlıyor” diye yazdı. Dan Clancy, CEO rolüne hemen etkili bir şekilde adım atacak. Şirkette yaşanan isim değişikliği platform bünyesinde herhangi bir şeyi etkilemeyecek. Şirket her zamanki gibi oyun severler için tercih edilen platform olma çizgisinde devam etmeye kararlı.

Galaxy S23 Ultra batarya kullanım süresi, dosta güven düşmana korku veriyor