Samsung elektrikli otomobiller için nabız yokluyor

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş

Otomobil sektöründeki gelişmeleri yakından takip eden Samsung, henüz somut bir adım atmış değil. Güney Koreli teknoloji devine yakın isimler çok da uzak olmayan bir zamanda Samsung’un elektrikli otomobil sektörüne girebileceğiniz söylüyor.

Samsung elektrikli otomobiller için nabız yokluyor. Samsung elektrikli otomobiller için nabız yokluyor. Samsung elektrikli otomobil konusunda çekimser. Samsung’un bu kadar büyük ve güçlü bir teknoloji şirketi olmasının arkasında yatan en önemli sebeplerden, birincisi girdiği kategorilerde hemen her fiyat seviyesinden ürün üretebilme kabiliyetiyse ikincisi de teknoloji ile uzaktan yakından alakası olan hemen her alana yatırım yapabilmesidir. Örneğin akıllı telefon pazarında önemli isimlerden biri olan Samsung, aynı başarıyı beyaz eşyada da gösterebilmekte.

Rivian elektrikli otomobil

İşte Güney Koreli teknoloji devinin kendine özgü bu özelliği, onun yeni ve popüler alanlara yatırım yapacağı düşüncesini de beraberinde getiriyor. Bahsettiğimiz alansa, elektrikli otomobillerden başkası değil.

Apple elektrikli otomobil

Samsung elektrikli otomobil konusunda çekimser

Her ne kadar elektrikli otomobil denildiğinde akla gelen ilk isim Tesla olsa da, bugüne kadar onlarca farklı ismin de bu alana ilgi göstermeye başladığı bilinen bir gerçek. Bu isimlerden birinin Apple olması da, doğrudan akıllara “Apple elektrikli otomobil üretiyorsa, Samsung’da üretecektir” düşüncesini getiriyor. Ancak gerçek hiç de öyle değil.

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş

Samsung’un üst düzey yöneticilerinden gelen imzasız bazı açıklamalara göre, Güney Koreli teknoloji devinin ne yakın ne de uzak gelecekte elektrikli otomobil üretmek gibi bir amacı bulunmuyor. Şirketin böyle bir karar vermesinin arkasında ise oldukça mantıklı bir neden var.

Samsung hali hazırda Tesla, Hyundai, Audi gibi markalara elektrikli araç üretimi aşamasında lazım olan çip, kamera, batarya, OLED ekran gibi parçaları satıyor. Yani Samsung elektrikli araç üreten şirketlere en hayati parçaların satışını gerçekleştiriyor. Üstelik bu alanda şu ana kadar elde ettiği gelirler de gayet iyi seviyede. İşte Samsung’un, perdenin önüne çıkmaktansa, arkasında kalıp karına bakmayı tercih etmesinin sebebi de bu durum gibi görünüyor. Samsung elektrikli otomobiller için nabız yokluyor.

Lenovo Yoga Pro 2023 özellikleri ortaya çıktı