Twitch, izleyicilere sohbetin açılması için yeni bir kural getiriyor

Twitch, izleyicilere sohbetin açılması için yeni bir kural getiriyor

Twitch canlı yayınlar sırasında ortaya çıkan “nefret baskınlarını” ve benzer suistimalleri caydırmak için yeni bir yöntem sunacağını duyurdu. İşte detaylar.

Canlı yayın hizmeti Twitch, yayıncıların ve moderatörlerin sohbet edenler için bir kerelik telefon veya e-posta doğrulaması istemesine olanak tanıyacak yeni bir seçenek sundu. Yayıncılar bunu herkes için talep edebilir. Ya da dilerlerse hesap yaşına, takip süresine ve durumuna göre belirleyebilir. Bir yayıncı, örneğin sohbetlere katılma için izleyicilere yayınlarına daha önce de katılmış olma şartı getirebilir. Şirket böylece platformda ortaya çıkan zorbalıkla mücadele etmeyi planlıyor. Şirket, işletmeler adına bir telefon numarası üzerinden en fazla beş hesabın doğrulanmasına izin verecek. Twitch, bir telefon numarasına bağlı her hesabın, bir kanalda veya hizmetin tamamında bir yasağı çiğnediğini tespit ederse, o hesabı kapatacak. Şirket önümüzdeki aylarda platformuna daha sıkı kontroller yapmaya başlayacağını duyurdu.

Twitch, izleyicilere sohbetin açılması için yeni bir kural getiriyor

Amaç, online platformlarda zorbalık ve tacizin önüne geçmiş. Son zamanlarda sosyal medya platformlarında zorbalığın artması her platformu bu konuda bazı önlemler almaya yönlendirdi diyebiliriz. Twitch de istisnasız bu platfotmlar arasında karşımıza çıkıyor. Alınan bu yeni önlem ne kadar etkili olacak zamanla göreceğiz. Ancak şirket zorbalıkla mücadelede elinden geleni yapıyor. En azından kendi platformu üzerinde kontrol sağlamaya çalışan şirket önümüzdeki aylarda denetlemeleri artıracak.

Facebook bebekleri müşteri haline getirmek istiyor: Korkunç planlar deşifre oldu