Twitch, içerik oluşturucularına bir yenilik sunacak

Twitch, içerik oluşturucularına bir yenilik sunacak

Twitch, diğer yayıncıları ve hatta izleyicileri yayınlarına dahil etmek isteyen içerik oluşturucular için yeni bir özellik duyurdu. İşte detaylar.

Hem masaüstü hem de mobil cihazlarda çalışan Guest Star aracılığıyla en fazla beş konuk bir akışa katılabilecek. Bir izleyici tartışmaya katılmak veya bir soru sormak isterse, sanal bir el kaldırabilir ve içerik oluşturucu veya moderatör onları davet edebilir. Bu, Clubhouse ve Twitter Spaces’a benzer bir şekilde çalışıyor gibi görünüyor.

Bu özellik Clubhouse, Twitter Spaces, Spotify Live, Discord Stage Channels ve diğerlerine benzese de Twitch kendisini bu hizmetlerden ayırabilir. Guest Star, sesin yanı sıra canlı videoyu da destekliyor.

Twitch, içerik oluşturucularına bir yenilik sunacak

Platform, Guest Star’ın hem yeni gelenler hem de deneyimli yayıncılar için kullanımının kolay olduğunu ve OBS ve Twitch Studio gibi yazılımlarla çalıştığını söylüyor. Ancak yayıncıların diğer katılımcılarla bir yayına ev sahipliği yapmak için üçüncü taraf bir uygulama kullanması gerekmeyecek.

Şimdiye kadar, içerik oluşturucular konukları bir yayına getirmek için geçici çözüm buluyordu. Yayıncılar ve moderatörleri, konukları istedikleri zaman ve herhangi bir nedenle hızla kaldırabilecek. Konukların bir Twitch hesabına ihtiyacı olacak, bu da platformun kurallarını ihlal ettikleri için rapor edilebilecekleri anlamına geliyor. Kötü oyuncuları konuk olmadan önce ayıklamaya yardımcı olacak bazı önlemler de var. İçerik oluşturucular ve moderatörler, bir hesabın yaşı, iyi durumda olup olmadığı ve kullanıcının bir telefon numarasıyla doğrulayıp doğrulamadığı gibi faktörlere bakabilecek.

Amazon, Birleşik Arap Emirlikleri’nde LGBTQ aramalarını ve ürünlerini kısıtladı