Tuz tüketimini azaltmak hayatınızı kurtarabilir

Tuz tüketimini azaltmak hayatınızı kurtarabilir

Tuz her sofranın vazgeçilmezlerinden biri ancak, tüketimini azaltmak aslında hayatınızı kurtarabilir. İşte tüm detaylar.

Her yıl 2.500’den fazla Avustralyalı, fazla tuz tüketimine bağlı hastalıklardan dolayı ölüyor. Başta kalp hastalığı ve felç olmak üzere çok sayıda gereksiz hastalığa ve çok sayıda ölüme sebep olan bu besini azaltmak hayatınızı kurtarabilir. Çok fazla tuz tüketmek sağlığınız için kötü. Kan basıncını yükseltir, bu da kalp hastalığı ve felç riskini artırır. Yaklaşık her üç Avustralyalıdan birinde yüksek tansiyon var ve bunun en büyük bireysel nedeni çok fazla yemek. Ne yazık ki, ortalama bir insan gereğinden fazla besin tüketiyor; önerilen günlük maksimum tuz oranı ise 5 gramın (bir çay kaşığına eşdeğer) neredeyse iki katı.

Tuz tüketimini azaltmak hayatınızı kurtarabilir

Avustralya hükümetleri aşırı besin alımının büyük bir sorun olduğunu biliyor. Bu nedenle 2021 yılında 2030 yılına kadar en az %30 oranında besin tüketiminde azaltma hedefi belirlediler. Tuz ile ilgili bir diğer nokta ise, siz besininize extra eklemeseniz dahi zaten hali hazırda yediğiniz peynirde ya da ekmekte mevcut, ancak insanlar ayrıca diğer besinlere de fazladan ekliyor. Artan kalp rahatsızlıklarının önüne geçmede oldukça önemli bir hamle olabilecek olan besin azaltımı herkes için oldukça önemli bir nokta denebilir. Bu sebeple özellikle kalp rahatsızlıkları yaşıyorsanız siz de besinlerinizdeki içerik oranlarını takip edebilirsiniz.

xAI sohbet robotu yalnızca X Premium+ abonelerinin kullanımına sunulacak