AFAD uygulaması hayat kurtarabilir! 7,4 büyüklüğünde deprem oldu!

AFAD

AFAD Acil Mobil Uygulamasını kurmanızı öneriyoruz. Kahramanmaraş’da büyük bir deprem meydana geldi! Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan deprem, 7,4 şiddetinde gerçekleşti ve 1 dakikadan uzun sürdü. Maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Bu tip büyük afetlerde telefon hatlarını meşgul etmemek ve işe yarar uygulamaları önceden telefonlarımızda bulundurmak büyük önem taşıyor.

AFAD uygulaması telefonunuzda yüklü mü? Yeni güne maalesef büyük bir depremle başladık. 7.4 şiddetindeki deprem, Kahramanmaraş ve çevre illerde şiddetli bir şekilde hissedildi. Maalesef hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımız var. Farklı illerde pek çok noktada, yıkılan ve ağır hasar alan binalar var. Arama kurtarma ekipleri ve güvenlik güçleri, ilk anlardan itibaren yardım için harekete geçmiş durumda ve pek çok noktada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

 

AFAD Acil Mobil Uygulaması, hayatınızı kurtarabilir! Mutlaka yükleyin!

AFAD uygulamasının açıklaması şöyle:

“Vatandaşlarımızın afet öncesinde, afet anında ve afet sonrasındaki ihtiyaçlarını tek uygulamada karşılamak amacıyla AFAD Acil mobil uygulaması geliştirildi. Tüm IOS ve Android kullanıcılarının yararlanabileceği uygulama, App Store ve Google Play uygulama mağazalarından indirilebiliyor.”

Android ve iOS işletim sistemli cihazlar için ücretsiz olarak indirilebilen uygulama hakkında bilgiler için buraya tıklayabilirsiniz.

Google Play Store’dan Android uygulamasına erişmek için tıklayın.

Apple AppStore’daki iOS uygulamasına erişmek için tıklayın.

AFAD uygulamasının yüklenilmesi ve kullanılması hakkında detaylı bilgiler için de bu videoyu izleyebilirsiniz.

Android telefonunuzda Deprem Erken Uyarı Sistemi’nin aktifleştirin!

Deprem Erken Uyarı Sistemi’ni kullanabilmek için telefonunuzdaki “Konum” özelliği açık olmalı. Böylece hangi bölgede olduğunuz bilinecek ve olası sismik hareketlilikler öncesinde haberdar edilebileceksiniz.

Öncelikle, “Ayarlar” başlığına gidin.

Sonrasında, “Konum” başlığına dokunun. Burada “Konum Hizmetleri” seçeneğini göreceksiniz. Onu seçin.

Gelen ekranda, “Deprem uyarıları” ibaresini göreceksiniz. Onu seçin.

“Deprem uyarıları” ibaresinin yanındaki şalteri aktifleştirin. Böylece…

Eğer bulunduğunuz konumun yakınlarında bir deprem riski oluşursa, bu depremin ne zaman olabileceği ve şiddet düzeyi hakkında birkaç dakika öncesinde uyarı mesajı alabilirsiniz.

Tabii burada “tahmini” durumlardan söz ediliyor. “Kesinlikle tüm depremler hakkında önceden bilgilendirilirsiniz” iddiası yok.

AFAD

Bölgedeki tüm vatandaşlar için ücretsiz konuşma ve internet paketleri yüklendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, resmi Twitter hesabından önemli bir bilgi paylaştı ve deprem bölgesinde olan vatandaşların rahat iletişim sağlayabilmeleri için tüm operatörlere talimat verildiğini bildirdi.

Böylelikle bölgedeki tüm vatandaşlarımız için ücretsiz konuşma ve internet paketleri yüklendi. Borcu sebebiyle kapalı olan hatlar da açıldı.

Xiaomi çip üretimi konusunda ciddi adımlar atıyor!