Tesla araçlarında boya problemi büyüyor

Tesla mikroçip sorunu

Elektrikli çözümler konusunda fark yaratmayı başaran Tesla araçlarında boya problemi yaşanıyor. Özellikle soğuk ülkelerde sorun daha fazla.

Uzun bir süredir yaşanan Tesla araçlarında boya problemi, ne yazık ki bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Ancak tüm bunlardan önce, bilmeyenler için elektrikli araç konusuna değinelim. General Motors da dahil olmak üzere dünyanın neredeyse bütün ülkeleri elektrikli araba kullanmaya çalışıyor. Özellikle de Tesla gibi kuruluşların önayak olması, elektrikli araçlar alanında son derece etkili bir faktör. Hemen hemen her yere gönderilen Tesla model 3 ise en fazla rağbet gösterilenler arasında yer alıyor. Elbette her şey bu kadar toz pembe değil. Uğraşmaları gereken çok da önemli problemler bulunuyor.

Tesla şirketine dava açıldı

Tesla firmasının soğuk iklimlerde yaşayan kullanıcılarına ücretsiz olarak sunduğu “Tüm Hava Koşullarına Karşı Koruma Kiti” dava sürecinin başlangıcı oldu. Firma buradaki ifadesi nedeniyle, ağır eleştirilere uğradı. Kuzey bölgelerinde bildiğiniz üzere yollar çok fazla buzlu olduğu için sürekli tuz ve kum bulunuyor ve bu Tesla araçlarında boyanın kalkmasına neden oluyor.

Tesla araçlarında boya problemi

Tesla firması tarafından özellikle de soğuk ülkedeki insanlar için bir çözüm geliştirildi. Bu çözüme göre firmanın satışını yaptığı kitler tamamen koruma sağlayabilecek. Tesla, “Kış yolu koşullarını iyileştirmek için ağır tuz, kum ve çakıl kullanılan belirli bölgelerde, boyanızın taş yongalarından korunmasına yardımcı olmak amacıyla ücretsiz olarak Tüm Hava Koşullarına Karşı Koruma Kiti sağlıyoruz. Kendi kendine kurulum talimatları dahildir” ifadesi ile satınca kullanıcıların beklentisi büyük oldu.

Tesla geleneksel reklam anlayışına dönecek mi ?

Araç boyaları kalkan kullanıcılar şirkete dava açtı ve araçların boyalarının tamir edilmesini istedi Ayrıca bu sorunu yaşayan herkese 500 dolar tazminat verilmesi de talepler arasında. Sizce Tesla gerçekten de araçların boyanmasını üstlenmeli mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.