TürkNet aboneleri için kötü haber! Zam geldi

Goblin mode yılın

Türkiye’de en fazla aboneye sahip internet sağlayıcılarından biri olan TürkNet’ten üzücü haber geldi. TürkNet aboneleri için kötü haber zam ile birlikte geldi.

Avrupa ve Amerika’yı baz aldığımızda ülkemizdeki internet fiyatlarının hayli fazla olduğunu söyleyebiliriz. Gerçekten de öyle. Özellikle de para birimi olarak baktığımızda şu anda en pahalı faturalardan birisi bizlere yani Türk halkına kesiliyor.

Kısa bir süre öncesine kadar adil kullanım kotası isminde bir saçmalıkla da uğraşıyorduk. Neyse ki artık bu saçmalık hayatımızda yok. AKK’nin kalkmasıyla birlikte internet fiyatlarında da önemli artışlar yaşanmıştı.

Fiyat kalibresine baktığımızda en uygun rakamın TürkNet’te olduğu zaten biliniyordu. 100 mbps gibi bir hız için 70 – 80 TL arası bir ücret talep ediliyordu.

TürkNet aboneleri için kötü haber! Zam geldi

Fakat geçtiğimiz gün itibariyle bu yapı biraz değişti. TürkNet fiyatları arttırdığını açıkladı. Firmadan yapılan açıklamada şu satırlara yer verildi;

size en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarımız ve yatırımlarımız sürekli devam ediyor. ancak aynı oranda maliyetlerimiz de artıyor.

“ Yükselen kurlar, hizmet aldığımız firmaların yansıttığı artışlar, yıllık enflasyon oranı gibi sebeplerin yanında bu yıl ek olarak özel iletişim vergisi (ÖİV)’nin yükselmesi ve veri kullanımının %29 artması fiyat artışı yapmamızı kaçınılmaz hale getirdi. Biz her zaman olduğu gibi kullanıcılarımızı düşünerek bu artışı olabilecek en minimum miktarlarda yapmaya çalıştık.

Yılda bir kez yaptığımız fiyat artışı ile Temmuz ayı itibariyle kullandığınız hizmetin fiyatı 99,90 TL olacak.”

Bakalım TürkNet müşterileri bu zam karşısında nasıl bir aksiyon alacaklar. Bekleyip göreceğiz.

Google Stadia desteği 23 Haziran’da daha fazla Android TV cihazına ulaşacak