Türkiye’nin sosyal adalet endeksi puanı belli oldu: Rakamlar vahim

Türkiye'nin sosyal adalet endeksi

Türkiye’nin sosyal adalet endeksi en fazla merak edilen sorular içerisinde yer alıyor. Ortaya çıkan rakamlara bakıldığında sonuçların gerçekten de kötü olduğu görülüyor. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Avrupa Birliği ve OECD üyeleri ile ilgili yapılan araştırmalarda Türkiye’nin sosyal adalet endeksi de ortaya çıktı. Bu endekse bakıldığında listede refah ve gelişmişlik seviyeleri yüksek olan ülkelerin ön planda olduğu görülüyor. Özellikle bazı ülkeler gerçekten de diğerlerine fark attı.

Yapılan araştırmalara bakıldığında ekonomi, bilim ve refah gibi unsurların dikkate alındığı görülüyor. Bu unsurlar ile birlikte Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü olan OECD güçlü bazı veriler elde etti. Bu verilere göre sosyal adalet bakımından dünyanın en iyi ülkesi izlanda oldu.

Türkiye’nin sosyal adalet puanı çok düşük

Norveç, Danimarka ve İsveç gibi ülkeler yine sosyal adalet endeksinde ön sıralarda yer alıyor. Bu ülkeler oldukça yüksek puanlara sahip. Meksika ise en sonuncu sırada yer alıyor. Bu ülkede sosyal adalet son derece düşük.

Türkiye'nin sosyal adalet endeksi

Yapılan araştırmalara bakıldığında Türkiye’nin yoksulluğu önleme konusunda 31. sırada olduğu görülüyor. 41 ülke arasında yapılan sıralamada adil eğitim eşitliği noktasında Türkiye en sonuncu. Sağlık noktasında ise 36. sırada yer alıyor. Türkiye’nin sosyal adalet endeksi genel olarak değerlendirildiğinde 41 ülke arasında 40. sıradayız.

PUBG MOBILE Dünya Şampiyonası ‘na Türkiye’den altı takım gidiyor

Dünya genelinde işsizlik rakamları giderek düşüyor. Çek Cumhuriyeti en düşük işsizlik oranına sahip. Bu 41 ülkenin işsizlik ortalamasının düşmesine rağmen ne yazık ki Türkiye’de bu rakam yükseliyor. Peki siz Türkiye’nin buradaki sıralaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.