5G ne zaman kurulacak: Cumhurbaşkanı açıkladı

Milli 5G

Türkiye’nin 5G altyapısı ile ilgili birçok iddia ortaya atılmıştı. Şimdi ise Cumhurbaşkanı tarafından önemli açıklamalar yapıldı. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Tüm dünyada büyük bir hızla devam eden 5G çalışmaları Türkiye’de de benzer süreçler yaşıyor. Özellikle son dönemlerde 5G altyapısı ile ilgili çalışmalar daha fazla hızlandı. Bu teknolojinin Türkiye’ye kazandırılması ise önemli görülüyor. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalarda bu konuya parmak basıldı.

Yapılan açıklamalara bakıldığında mobil bağlantı teknolojisi için 5G teknolojisinin vazgeçilmez olduğu ifade edildi. Yeni nesil bağlantı teknolojisi olarak bilinen 5G ile birlikte hız konusunda önemli bir aşama kaydedilmesi planlanıyor.

Türkiye’nin 5G altyapısı fiber internet ile paralel gidecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ömer Fatih Sayan bu konuda konuşanlar arasında yer alıyor. Yaptığı açıklamalarda 5G dışında fiber internet vurgusu da vardı. Türkiye’de fiber hat uzunluğunun 81 binden 461 bin kilometreye çıkarıldığı ifade edildi. Ayrıca bu hattın daha fazla uzatılacağı söylendi.

5G altyapısı

Konuşmalarına devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Yardımcısı Ömer Fatih Sayan Türkiye’deki her mahallenin yüzde 90 oranında fiber internete kavuşacağını ifade etti. Ayrıca bunun 2 yıl içerisinde yüzde 100 seviyesine çıkarılacağını söyledi. Konuyla ilgili yapılan çalışmalarda OECD verileri kullanılıyor.

Realme GT 5G küresel lansmanı 15 Haziran’da planlanıyor

Her ne kadar umut olsa bile yine de şimdilik OECD ülkelerinin gerisinde olduğumuzu söyleyebiliriz. Türkiye’de fiber altyapı olması ve 5G çalışmaların hızlanması bağlantı konusunda önemli bir aşama sağlayacaktır. Peki siz 5G ve fiber internet hakkında ne düşünüyorsunuz?